Sådan bliver du din egen bilbarista

Vi tester Handcoffee Auto og Handpresso Auto, som giver nye kaffeoplevelser på køreturen, men som også koster en hel del

Det tager kun få minutter at brygge en espresso. Du skal dog være sikker på hånden og under ingen omstændigheder køre samtidig. Foto: Handpresso
Det tager kun få minutter at brygge en espresso. Du skal dog være sikker på hånden og under ingen omstændigheder køre samtidig. Foto: Handpresso

Så er der kaffepause! Efter få kilometers kørsel svinger vi ind på den nærmeste rasteplads. Midterkonsollen lokker nemlig med en varm kop kaffe. Vi skal bare fylde vand og en kaffepude i den nye Handcoffee Auto og så trykke stikket ind i cigartænderen.

Den lille mobile kaffemaskine arbejder med et tryk på to bar og er seneste skud på stammen fra det dansk-franske firma Handpresso, som i forvejen sælger Handpresso Auto, der laver espresso med tryk på 16 bar.

Se også: Nu kan du spille på Årets Bil: Se storfavoritten her  

Med priser på henholdsvis 700 kr. og ca. 1.300 kr. er det dog ikke billigt at komme i gang. Og puderne med kaffe, der skal i, løber også prismæssigt op. Dem fandt vi dog på nettet til henholdsvis 2,5 kr. og 85 øre stykket. Men det kræver, du køber en større mængde.

Det skal holdes op mod en tankstation, hvor en kop kaffe typisk koster fra 20 kr. og en dobbelt espresso fra 30 kr.

Filosofien er klar; du skal kun brygge, når du holder stille, af hensyn til trafiksikkerheden. Men bryg med motoren i gang. Brygprocessen i Handcoffee tager nemlig fire minutter, mens espressomaskinen gør det på to.

Pas på ikke at spilde
Vanddoseringen er vigtig. Vi er hjulpet af en stribe glasøjne i toppen af maskinen, som bliver mørke, efterhånden som den fyldes op, alt efter om du skal have en stor eller lille kop kaffe. Det virker godt, men kræver tilvænning. Det kan være svært at se øjnenes nuancer, og du skal passe på ikke at spilde, når du hælder vand i de smalle nedløb.

Handcoffee-bryggeren har ligesom sin espressobror et stilrent og praktisk design, der er let at gribe om. Foto: Handpresso
Handcoffee-bryggeren har ligesom sin espressobror et stilrent og praktisk design, der er let at gribe om. Foto: Handpresso
 

Maskinerne virker gennemtænkte, designet elegant a la dansk brugskunst og den nubrede gummioverflade gør, at glatte fingre ikke glider. Kaffen er hurtigt klaret. Et tryk på startknappen og efter få minutter lyder boblelyde som fra en kogekande, et par dut-signaler, og så kan du tage stikket ud, vende kanden og trykke på brygknappen.

Se også: Tilbage til fremtiden: Sådan ville McFly's bil se ud i dag  

Den varme kaffe presses hurtigt ned i koppen. Du skal være rolig på hånden for ikke at sprøjte ud på sæderne.

Espresso er bedst
Hvis du kan lide Senseo, er det sagen, og der også en let crema. Men vi er ikke imponeret over smagen, der med de Senseo-pads, vi testede, savner fylde for at adskille sig meget fra tankstationskaffen, hvor du får bryg fra friskmalede bønner.

Espressomaskinen, Handpresso, er en tand mere bøvlet at betjene, men giver en langt bedre kaffeoplevelse. Du kan følge temperaturen på et lille viserur. Når temperaturen er rigtig, presser du på en sikkerhedsknap, og kaffen pibler ned i koppen.

Biler - 22. okt. 2015 - kl. 08:00 Sådan femdobler du skrotbunkens pris  

De testede pads fra Iley og Covim gav en fin tyk crema, den olieagtige overflade, som er et af kaffens kvalitetstegn, og en god fyldig smag, som matcher en Nespresso.

Altså godkendt. Den lave bryghastighed, espressoen pibler ud med, gør, at den hurtigt afkøles. Så du skal helst tappe i en af de medfølgende engangskopper eller en varm kop, ellers bruger espressoen sin energi til at opvarme koppen med, og køles hurtigt af. Dommen er klar: Du skal have et vist behov for at investere i maskinerne, der mest er langt an på en hurtig kop i farten.

Handpresso Auto laver unikke dråber, mens Handcoffee Auto ikke er så speciel i sin kaffeoplevelse. Her er der også andre alternativer til den klassiske termokande, for eksempel en lille kaffemaskine eller en elkedel til at sætte i cigartænderstikket og så lave neskaffe. Men så er oplevelsen også mere ordinær.

Maskinerne

Handcoffee Auto: 700 kr.

 Bruger Senseo kaffepuder, der er set til 85 øre/stk.

 

Handpresso Auto: 1299 kr.

 Bruger E.S.E og kompatible kaffepuder, der er set til 2,5 kr./stk.

 

* * *

Mange muligheder for kaffe i bilen

Du kan selv lave frisk kaffe i bilen for under 100 kr.

Der er friske bønner i de store benzinkæders kaffemaskiner. Men der er forskel på sortiment og priser. En kop kaffe koster typisk 20-25 kr. Foto: Colourbox
Der er friske bønner i de store benzinkæders kaffemaskiner. Men der er forskel på sortiment og priser. En kop kaffe koster typisk 20-25 kr. Foto: Colourbox
 

Der er flere muligheder, hvis du bliver kaffetrængende undervejs i trafikken og ikke har hang til den sorte tjære i kaffekanden eller har lyst til at køre længe med en kop fra tankstationen.

Det kan faktisk lade sig gøre at købe en helt klassisk kaffemaskine, som passer til det 12 volts cigarstik i bilen, til en pris på bare 99 kr.

Den fandt vi hos T. Hansen, som også sælger en ditto 12 volts elkedel til 159 kr. Så er det bare om at hælde det varme vand op i koppen og røre et par skefulde neskaffe ud.

Med eller uden varme
Ingen af delene er dog tilrådelige at sætte i gang, mens du kører. De kan flyve rundt i bilen, hvis du bremser hårdt op, og så er det altså ikke sjovt at få kogende eller skoldhed vand ud over sig.

Som beskrevet kan du købe en mere professionel Handpresso, der kan lave espresso med højt tryk til godt 1.300 kr., mens en Handcoffee, der laver Senseokaffe med mindre tryk, koster 700.

Lillebroren Handpresso Hybrid, der virker som en slags cykelpumpe, koster ligeledes 700 kr. Der findes dog billigere løsninger, for eksempel fra konkurrenten Aeropresso der er set til priser fra 189 kr. Begge kræver også en elkoger.

Se også: Californien vil køre på sol: Ladestandere til elbiler overalt  

Hos Coolstuff.dk kan du også få en elektrisk kopvarmer, der kan sættes i USB-porten. Vi har dog ikke afprøvet dens kvalitet.

Termokopper, som holder den varme kaffe lun lidt længere, er et kapitel for sig selv. Priserne starter typisk i nabolaget af 70 kr., og de stiger hurtigt, alt efter om termokruset kommer fra Starbucks, Bodum eller Stelton.

Her kan du med fordel tjekke nogle af de mange tests, som findes på nettet. En bilejer, med lidt race i blodet, kan dog nok fristes af gadget-agtigt grej som et Ferrari-termokrus, der står til et par hundrede kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer