Sådan gør du en lækker sportsvogn helt ulidelig

Italiensk bilombygger skamferer sportsvogn på producentens egen bestilling

Er det ikke hæsligt – italiensk bilombygger forvandler Mazda MX-5's stramme kabine til et omklædningsrum fra 80'erne. Foto: PR
Er det ikke hæsligt – italiensk bilombygger forvandler Mazda MX-5's stramme kabine til et omklædningsrum fra 80'erne. Foto: PR

Mazda og den italienske bilombygger Garage Italian Customs jager den evige solnedgang sammen, men det lader til, at de har fået solstik.

Ideen bag deres særlige MX-5'er er at lave en hyldest til surf-filmen 'Endless Summer' - en dokumentar af Bruce Brown om to unge mænds passion for surfing.

Filmen er fra 1966, så i år er 50-året, og det skal fejres med en customized model, skriver Mazda i en pressemeddelelse.

Problemet er bare, at det færdige projekt er forfærdeligt.

Indvendigt har man beklædt den lille japanske sportsvogn med denim-stof og ruskind overalt, der vil få selv en hviderussisk stripdanser til at rynke på næsen.

Både rat, instrumentbord, dørsider og sæder er plastret til med det forfærdelige stof, og for at gøre det helt ulideligt, har man brugt en orange tråd til syningerne.

Udvendigt går det en smule bedre, for det er tydeligt, at autolakererne hos Garage Italian Customs ved, hvad de laver.

For at mindes den evige solnedgang, har man skabt en lakering, der skifter fra dyb orange til lyseblå uden nogen overgang i lakken.

Heftig debat: Er du alfahan nok til at køre ny sportsvogn?

Italiensk solnedgang
Den særlige bil bliver kun lavet som et enkelt eksemplar og har fået navnet Mazda MX-5 Levanto efter navnet på en by på den italienske østkyst, som er et surfer-mekka.

Men det er svært at komme udenom, at alt det arbejde, som må være lagt i bilen, er totalt spildt.

Kombinationen af en standard Mazda MX-5 og den italienske riviera er nemlig næsten perfekt allerede.

Bare for lige at opfriske, så er Mazda MX-5 en af de bedste sportsvogne, man kan komme i nærheden af på dansk husmandskost.

Med en 1,5-liters motor starter prisen ved 309.998 kr.

Og selvom de 131 hk lyder af lidt til en sportsvogn, så er vægten lav, og trækket er på baghjulene, så der er masser af underholdende køreegenskaber i den lille pakke.

Fra Barbie til Batman: Berygtet firma pimper udskældt 'frisør-Porsche'