Salgssucces: Danskerne er vilde med discount

Vi er vilde med discount i Danmark, og ikke kun når det gælder dagligvarer - bilmærket Dacia vokser nemlig med rekordfart

Dacia oplever den største vækst af alle bilmærker herhjemme i årets første kvartal. (Foto: PR)
Dacia oplever den største vækst af alle bilmærker herhjemme i årets første kvartal. (Foto: PR)

Det rumænske bilmærke Dacia har fået tag i danskerne. Faktisk er Dacia de første tre måneder af 2016 det bilmærke, der vokser mest i Danmark.

I første kvartal blev der solgt 1.267 Dacia-modeller mod 833 i samme periode sidste år, så samlet set vokser Dacia med 48 procent, hvilket gør bilmærket mere populært end eksempelvis Honda, Fiat og Volvo.

Det bliver sjældent modtaget særlig positivt, når en bilist mister kørekortet. (Arkivfoto: Rumle Skafte) Bilnyheder Rasende bilist mistede kørekortet – nu takker han politiet

Hos Renault Danmark er der naturligvis glæde over det gode resultat.

- Dacia er en succeshistorie. Efter en forsigtig start er vi nærmest flyvende, og Dacia har slået an hos forbrugerne som en ærlig bil, der leverer meget for få penge, fortæller Dacia-ansvarlig hos Renault Danmark, Thomas Kohl, i en pressemeddelelse.

God gammel teknik
Ifølge den danske importør, er det særligt kombinationen af tre års garanti og gennemprøvet teknologi hentet hos Renault, der hitter hos bilkøberne.

- Dacia-kunderne er generelt meget tilfredse med deres biler. Og de er meget loyale over for mærket. Det kan blandt andet ses, når vi holder vores årlige Dacia Picnic i maj måned. I år har vi plads til 3.300 gæster, og jeg garanterer dig, at der er udsolgt på en uge, siger Thomas Kohl.

Volkswagen Up har generobret titlen som Danmarks mest solgte bilmodel, men også SUV-modellerne sælger stort. (Foto: PR) Bilnyheder Top 10: Her er de mest populære biler lige nu

Den absolut mest solgte model hos Dacia er den kompakte SUV-model Duster, der er efterfulgt af Logan MCV og Sandero, der næsten ligger side om side salgsmæssigt.

Tætheden i trafikken spiller tilsyneladende en væsentlig rolle for dumpeprocenten - tal fra Rigspolitiet viser store forskelle på landsdelene. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen) Bilnyheder Så mange dumper køreprøven i din landsdel

65 kommentarer
Vis kommentarer