Se den her: Ny Volvo-reklame er mere Zlatan end svensk motor

En ny reklamefilm for svenske Volvo byder på masser af Zlatan - og knap så meget Volvo

Der er ikke mangel på reklamefilm, hvor nye, potente biler suser hen over øde landeveje i smukke omgivelser.

Volvo lader dog til at gå efter en anden og mere diskret stil med deres nye reklamefilm 'Prologue', der skal promovere den nye Volvo V90, for den viser nærmest slet ikke bilen.

Til gengæld er der rigtig meget Zlatan.

Den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimović har hovedrollen i Volvo-reklamefilmen, som er hele tre minutter og 20 sekunder lang.

Fodboldspilleren fortæller i løbet af minutterne om sin opvækst og fodboldkarriere.

– Jeg havde ikke meget, da jeg voksede op. Bare mit rastløse sind og mine store drømme. Jeg ønskede at gå længere end alle andre. Så det gjorde jeg. På min måde, siger han i filmen.

Handler om bilen
Hvorfor handler reklamen så alligevel om biler, trods sin tydelige mangel på motorknurren og hjulspind?

Filmen handler i virkeligheden mindre om selve bilen, men mere om Volvo som selskab, ifølge Anders Gustafsson, senior vice president i Europa, Mellemøsten og Afrika hos Volvo Car Group.

– Kampagnen hylder den selvstændige hjerne og styrken i at tænke anderledes. Der er mange ligheder mellem Zlatans og Volvos rejser. Vi er ikke nået så langt ved at gøre som alle andre, siger han i en pressemeddelelse.

En model som Volvos XC60 T5 i R-Design koster normalt 738.000 kroner. Hvis du vil købe en selvkørende version i 2021, skal du af med næsten en million kroner i stedet. (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto) Bilnyheder Så dyr bliver den selvkørende Volvo

Ikke første gang
Det er ikke første gang, Zlatan og den svenske bilproducent samarbejder om en reklamefilm.

Allerede i 2014 spillede fodboldspilleren hovedrollen i producentens reklamefilm for XC70, 'Volvo XC70 feat. Zlatan – Made by Sweden', som skulle være en hyldest til Sverige.

Her reciterer han den svenske nationalsang, mens han vandrer i den svenske natur.

Den opnåede stor popularitet på YouTube, og det ser ud til at være det samme tilfælde med den seneste film.

På kun to dage har filmen nemlig allerede fået mere end 1,4 millioner visninger på YouTube. Og fodboldstjernen understreger selv, at denne film er meget bedre end forgængeren.

– Volvo har, ligesom mig selv, valgt at gå egne veje og vover at tænke anderledes. Den forrige kampagne var god, men denne gang er den 'Made by Zlatan', siger han i pressemeddelelsen.

Zlatan er Gud
- Både Zlatan og Volvo står for excellence, lyder det fra administrerende direktør og partner hos PR- og Kommunikationsbureauet Mannov, Reinholdt Schulz.

Og han kan kun bifalde, at to så stærke brands, som alle kan forbinde med Sverige, har fundet sammen op til sommerens EM i Frankrig.

- Zlatan er Gud i Sverige. Han er god til at skabe opmærksomhed, og han er typen, som giver meget af sig selv. Der er noget Michael Laudrup over ham, og modsat vores Nicklas Bendtner har Zlatan også skabt resultater. Zlatan er typen, der gerne 'åbner op', og det er meget godt for Volvo, som er kendt for at være lidt konservativ, siger Reinholdt Schultz.

Volvo viste i 2013 en koncept-sportsvogn for at vise alsidigheden i koncernens nye undervogn. Nu kan en del af konceptet vise sig at blive til virkelighed. (Foto: PR) Bilnyheder Volvo pumper 600 hk i ny eksplosiv sportsvogn

11 kommentarer
Vis kommentarer