Annonce:
Annonce:

Se hvad der irriterer danskerne mest i trafikken

Hensynsløs kørsel kan sætte de danske bilisters temperament på prøve – her kan du se de værste synder i trafikken

Manglende afstand provokerer dine medtrafikanter. Du skal som udgangspunkt holde mindst to sekunders afstand til bilen foran. Videoen her er fra Wisconsin, og den viser, hvor galt det kan gå, hvis man ikke holder god afstand. Heldigvis kom ingen noget alvorligt til - bilisten fik dog en bøde
Annonce:
Følg Biler

Antallet af dræbte personer i ulykker, hvor bilister kørte op i bilen foran, var i 2014 usædvanligt højt, viser tal fra Vejdirektoratet.

Samtidig er manglende afstand det, der irriterer danskerne allermest i trafikken, viser friske tal fra en Gallup-undersøgelse, som Vejdirektoratet har fået lavet. Derfor vil både trafiksikkerheden og køreglæden hos bilisterne kunne øges markant, hvis bilisterne på de danske veje bliver bedre til at holde afstand.

Ny SUV imponerer: Kører 30 km på literen

- Vi kan se, at mange bagendekollisioner på motorvejen sker, når der er optakt til kødannelse. Hvis vi kører for tæt på hinanden, er der simpelthen ikke afstand nok til at nå at reagere, når bilisten foran træder hårdt på bremsen, siger Marianne Foldberg Steffensen i en pressemeddelelse. Hun er leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Annonce:

Ulovlig kørsel
I 2014 blev 13 personer dræbt, 41 kom alvorligt til skade, og 32 kom lettere til skade ved bagendekollisioner på motorveje. Og det er usædvanligt mange. I årene før var der gennemsnitligt fem dræbte om året.

Bilmærke dumper prisen for at vinde terræn

Ud over at det er risikabelt at køre for tæt på en forankørende, er det også en overtrædelse af færdselsloven. Afhængig af grovheden af overtrædelsen kan man risikere at få en bøde, et klip i kørekortet eller en betinget frakendelse af førerretten. Det skete sidste år for mere end 500 bilister.

- Mange bilister er ikke opmærksomme på, at de kører for tæt. Når politiets medarbejdere stopper bilister i trafikken og viser filmoptagelser af deres kørsel, bliver mange overraskede over, at de ikke holder tilstrækkelig afstand og dermed skaber farlige situationer, siger Erik Terp Jensen, der er chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.   

Annonce:

Hold styr på afstanden
Vejdirektoratet gennemførte i 2015 en trafikantundersøgelse, hvor manglende afstand til den forankørende blev topscoreren på listen over, hvad der irriterer trafikanterne mest ved hinanden. 

- For kort afstand er det, der irriterer trafikanterne mest ved hinanden, så derfor kan vi både skabe mere køreglæde og mere sikkerhed ved at holde passende afstand til bilisten foran. Den fælles kampagneindsats skal minde bilisterne om, at når de holder sikker afstand, kommer alle nemmere og mere sikkert frem, siger Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet, som i samarbejde med politiet, Dansk Kørelærer-Union og FDM har udarbejdet en række god råd til bilisterne:

Tupacs sidste blærerøvs-slæde på auktion

- Hold altid sikker afstand til forankørende. Det vil i de fleste tilfælde svare til to sekunder i tidsafstand i normalt føre, hvis man er en erfaren bilist.

- Du kan f.eks. lægge mærke til, hvornår bilen foran passerer en kantpæl. Du skal kunne nå at tælle ’tyve, enogtyve, toogtyve’, inden du selv passerer samme kantpæl.

- Nogle steder kan du bedømme afstanden ved hjælp af afstandspile på vejen. Der skal være to pile synlige mellem din bil og den forankørende, for at afstanden er stor nok.

Ung mand tjener 6000 kr. om dagen på at køre i bil

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: