Annonce:
Annonce:

Sikreste bil nogensinde: - Ganske enkelt imponerende

Nyt topresultat: Tesla Model Y scorer det højeste samlede resultat i en Euro NCAP-test nogensinde

Tesla Model Y beviser nok engang, at den amerikanske bilproducent har helt styr på det med sikkerhed. Foto: FDM/Euro NCAP
Tesla Model Y beviser nok engang, at den amerikanske bilproducent har helt styr på det med sikkerhed. Foto: FDM/Euro NCAP
Annonce:
Følg Biler

Skulle man være så uheldig at køre galt, er der god grund til at ønske, at man sidder i en Tesla Model Y.

Ved årets femte Euro NCAP-test har seks biler været under luppen, hvoraf kun de tre er interessante for de danske forbrugere, nemlig Tesla Model Y, Kia Niro og Hyundai i20. Særligt den førstnævnte er der grund til at rette fokus mod, for Teslas SUV har leveret det til dato bedste samlede Euro NCAP-resultat.

Det oplyser FDM i en pressemeddelelse.

I kategorierne ’Voksensikkerhed’ og ’Sikkerhedsudstyr’ scorer Teslaen desuden de højeste resultater i kategorierne nogensinde.

- Det er ganske enkelt imponerende, så god sikkerheden i Tesla Model Y er. Tesla har tidligere vist, at deres sikkerhed ligger i top, og Model Y er ingen undtagelse, siger Søren W. Rasmussen, som er FDMs repræsentant i Euro NCAP-samarbejdet.

Annonce:

- Ser man alene på bilens kollisionssikkerhed og sikkerhedssystemer opnår Tesla Model Y her henholdsvis 97 og 98 procent. Det er ikke set før, ligesom fodgængersikkerheden kun lige er overgået af to andre biler før. Spørgsmålet er, om det kan gøres meget bedre. I hvert fald sætter Tesla igen standarden for høj sikkerhed, siger han.

Ærgerligt kompromis
De øvrige biler, som har været til test, og som er interessante for de danske forbrugere er Kia Niro og Hyundai i20.

Kia Niro er testet i både en standardudgave til fire stjerner og i en udgave med en såkaldt sikkerhedspakke med en mere avanceret nødbremse, der både ’ser’ med et kamera og en radar, og den udløser den femte stjerne.

- Sikkerheden i den nye Kia Niro er også godkendt og gælder for både plugin-hybrid- og elbil-udgaven. I Danmark vil alle bilerne have den såkaldte sikkerhedspakke og dermed fem Euro NCAP-stjerner. Det er en klog disposition fra den danske Kia-importør.

- Når det er sagt, er det skidt, at Kia som producent i det hele taget bygger bilen i to udgaver. Et højt sikkerhedsniveau bør naturligvis være standard i alle udgaver i alle lande, siger Søren W. Rasmussen.

I Danmark har alle Kia Niro den såkaldte sikkerhedspakke - hvilket betyder 5 stjerner fra Euro NCAP. PR-foto
I Danmark har alle Kia Niro den såkaldte sikkerhedspakke - hvilket betyder 5 stjerner fra Euro NCAP. PR-foto
 

Annonce:

Hyundaien kan ikke levere på helt samme niveau og må tage til takke med fire stjerner, ligesom den næsten identiske Hyundai Bayon, der sidste efterår også fik fire Euro NCAP-stjerner.

- Som vi tidligere har påpeget, er fire Euro NCAP-stjerner ikke noget dårligt resultat, og Hyundai i20 er helt som sin søsterbil, Hyundai Bayon, langt hen ad vejen en moderne og sikker bil.

- Men det ærgrer, at Hyundai på enkelte punkter stadig går på kompromis med sikkerheden. For eksempel ved at spare en airbag mellem forsæderne væk eller ved at anvende en mindre god nødbremse, siger Søren W. Rasmussen.

Sådan klarede bilerne sig i testen

Hyundai i20

 

Genesis GV60

Kia Niro – m. sikkerhedspakke

 

Kia Niro – u. sikkerhedspakke

 

ORA Funky Ca

 

Tesla Model Y

 

WEY Coffee 01


 

FDM betegner de øvrige tre bilmodeller i testen som ’nichebiler’, der endnu ikke kan fås herhjemme.


Er du til kultbiler med kant og coolness, så læs med om denne elektriske superbil, der kan det hele - næsten.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: