Simon Spies' Mercedes solgt på auktion - så dyr var den

Rejsekongen Simon Spies' bil 'Lille Frede' var på auktion i weekenden til Classic Race Aarhus - se hvad den blev solgt for

Bilen blev solgt af det britiske auktionshus Silverstone Auctions. (Foto: Silverstone Auctions)
Bilen blev solgt af det britiske auktionshus Silverstone Auctions. (Foto: Silverstone Auctions)

Ekstra Bladet skrev for to uger siden om racefestivalen Classic Race Aarhus' auktion, som havde mange sjældne og sjove fund på auktionslisten.

Blandt de mange fund var blandt andet den danske charterkonge Simon Spies' 1964 Mercedes 600 – bedre kendt som 'Lille Frede'. Auktionen fandt sted i weekenden, og nu er 'Lille Frede' så blevet solgt.

Bilen havde ifølge Classic Race Aarhus' egen hjemmeside fået stor opmærksomhed på auktionen.

Og da hammeren endelig faldt, gik charterkongens bil og en række Spies-flag til en anonym dansk internetbyder til den enorme sum af 140.630 euro, svarende til 1.046.399 kroner, afslører auktionshuset på deres hjemmeside.

Bilens estimerede pris lå ellers på mellem 892.895 og 1.041.711 kroner, men køberen måtte hive lidt ekstra op af pengeposen for at hive fangsten i land.

Bobbel på bud
Blandt de udbudte biler var også den lyseblå Volkswagen Bobbel fra 1974, der op til auktionen havde trukket en del overskrifter i de udenlandske medier.

Både hjemmesiden Carscoops og bilbloggen Car and Driver havde vist interesse for bilen, og den fik da også omtale i den svenske avis Expressen.

Den formåede at hive den estimerede pris hjem og blev solgt for 38.250 euro, svarende til 284.610 kroner. Boblen blev før auktionen vurderet til mellem 260.428 og 297.632 kroner.

Køberen får bilen i næsten fuldstændig ny tilstand, for den har nemlig kun kørt 90 kilometer i hele sin 42-årige levetid.

Den blå 1974 VW Type 1 sælges på auktion den 28. og 29. maj med oprindelige dæk og olie og et helt ubrugt værktøjssæt. (Foto: Silverstone Auctions) Bilnyheder Derfor hitter sjælden dansk Bobbel i udlandet

22 kommentarer
Vis kommentarer