Sjældent salg: Kendt nazibil på dansk auktion

En yderst sjælden Mercedes-Benz 320 Cabriolet fra 1938, der oprindeligt tilhørte en kendt nazist under Anden Verdenskrig, skal sælges på dansk auktion i weekenden

Den gamle Mercedes-Benz 320 Cabriolet bliver sat til salg klokken 13.00 søndag i denne uge. (Video: Campen Auktioner A/S)

Da den fremtrædende, nazistiske Reinhard Heydrich blev snigmyrdet i Prag i 1942, efterlod han sig et sjældent klenodie.

Bilen, som den tyske politiker angiveligt sad i, da bomben gik af, overlevede nemlig angrebet.

Indtil 1980 lå den henlagt og glemt i en lade, indtil Mercedes-mekanikeren Lauritz Lauritzen fandt det yderst sjældne køretøj og forbarmede sig over dets ruiner.

Den gamle Mercedes-Benz 320 Cabriolet blev sat i stand af mekanikeren, og nu skal den sælges på auktion mere end 35 år senere, fortæller auktionshuset Campen Auktioner A/S i en YouTube-video.

Se også: Vild udvikling: Tyskland vil forbyde benzin- og dieselbiler

'Bombesikker'
Den danske mekaniker blev bekræftet i bilens oprindelse, da han begyndte at undersøge skaderne lidt nærmere, skriver auktionshuset i beskrivelsen af YouTube-videoen.

Reinhard Heydrichs bil siges nemlig at være bombet på højre bagside, hvilket var præcis de samme typer skader, som Lauritz Lauritzen fandt på sit ødelagte fund.

Mekanikeren havde også fundet frem til, at den nazistiske officer havde kørt i en helt særlig model, som blev bygget hos Mannheim Mercedes-Benz-fabrikken.

Lauritz Lauritzen var tilfældigvis faldet over den eneste model, der blev produceret i netop den fabrik, hvilket alt sammen talte for, at dette var Reinhard Heydrichs bil.

6500 timers arbejde
Mekanikeren investerede mere end 6500 timer fordelt over 11 år i at restaurere det krigshærgede køretøj, der efterfølgende er blevet en europæisk filmstjerne.

Bilen er nemlig blevet brugt i europæiske film som 'Hamsun' og 'Hvidstengruppen'.

Nu skal bilen sælges på auktion i Randers på søndag den 26. juni, og det ser ud til, at den snart 80 år gamle bil kan ende med at blive solgt for en mindre formue.

Forhåndssalget er nemlig allerede begyndt på auktionshusets hjemmeside, og højeste bud er i øjeblikket 1.575.000 kroner.

Se også: Tjen en formue: Så meget er dine gamle legetøjsbiler værd

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen