Annonce:
Annonce:

Skal tryne Tesla: 1000 heste i elektrisk Aston Martin

Aston Martin har præsenteret en konceptbil, der sætter Tesla og alle andre elbiler til vægs med imponerende power – forventes på gaden om få år

Aston Martin RapidE er netop præsenteret som konceptbil. Men i løbet af få år vil den være at finde på markedet. (Foto: PR)
Aston Martin RapidE er netop præsenteret som konceptbil. Men i løbet af få år vil den være at finde på markedet. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Tesla har de seneste år skabt elbiler, der har taget hele verden med storm. Moderne design, masser af luksus og vanvittige præstationer har overbevist de traditionelle bilejere om, at elbilerne har en berettigelse – også i luksusklassen. Men nu vil andre bilproducenter med på vognen. Nyeste skud på stammen er Aston Martin.

Den britiske bilproducent har netop løftet sløret for en konceptbil, der kun skal køre på el. Den har fået navnet RapidE, og slægter således den nuværende Aston Martin Rapide og Rapide S, der allerede er på markedet, på.

Californien vil køre på sol: Ladestandere til elbiler overalt

Annonce:

RapidE er en firedørs sportsvogn i stil med Porsche Panamera, men hvor Panameraen højst yder 570 hk i en Turbo S-version, så har konceptbilen fra Aston Martin altså imponerende 1000 af slagsen, skriver britiske Auto Express. Til sammenligning har topmodellen Tesla P85D i alt 762 hk, hvilket trods alt er nok til at bringe den fra 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder.

Monster-motor overlever
Som man kan se på billederne øverst i artiklen, kommer batteripakken til at ligge der, hvor den nuværende 6-liters V12-motor normalt er placeret. Men hvis man er tilhænger af lyden og følelsen af en V12, der får rigeligt med omdrejninger at leve af, skal man ikke frygte for, at Aston Martin glemmer alt om den slags.

Tilbage til fremtiden: Sådan ville McFly's bil se ud i dag

For selvom man hos den britiske bilproducent naturligvis er stolte over den kommende elbil, så er der også en strategisk bagtanke med at lancere en ren elbil. Over for Auto Express fortæller den administrerende direktør hos Aston Martin, Andy Palmer, at en ren elbil samlet set vil nedbringe den gennemsnitlige udledning af CO2 fra bilerne i modelprogrammet, hvilket gør det muligt at bibeholde den storslugende V12'er i sportsvognene.

Aston Martin RapidE forventes på markedet i løbet af 2017.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: