Annonce:
Annonce:

Slap billigt fra drama: Se motorcykeldæk eksplodere ved 290 km/t

Dækproducenten Michelin er kommet i modvind efter en ulykke, hvor dækket eksploderede på en motorcykel – har kan du se videoer og billeder fra det dramatiske styrt.

23-årige Loris Baz slap med en forslået albue fra det voldsomme styrt. (Foto: Avintia Racing)
23-årige Loris Baz slap med en forslået albue fra det voldsomme styrt. (Foto: Avintia Racing)
Annonce:
Følg Biler

Hvis du synes, det er irriterende eller farligt, når bilen punkterer, så skal du huske at tænke på, at det kunne være meget værre. Det er følgende historie et udmærket eksempel på.

Racerkøreren Loris Baz kunne i denne uge fejre sin 23-års fødselsdag på bagsædet af sin MotoGP-racer, da han på Sepang-racerbanen i Malaysia testede sin motorcykel. Men ude på banen gik det ikke som forventet. Et voldsomt styrt kunne meget vel have gjort den netop overståede fødselsdag til den sidste.

Super Bowl: Her er 10 af de bedste bil-reklamer

Den unge franskmand er på vej ned ad langsiden på banen, hvor hastighederne kommer op over 300 km/t, da bagenden pludselig skrider ud og sender Loris Baz i asfalten. På det tidspunkt kører han omkring 290 km/t.

Annonce:

I første omgang troede man, der var tale om problemer med gearkassen eller motoren, som kunne havde fået bagdækket til at blokere, men nu har det vist sig, at det var bagdækket, der eksploderede.

Heldigvis fortsatte franskmanden med at glide hen ad asfalten uden hverken at ramme barrieren eller blive ramt af andre motorcykler på banen, så han slap nogenlunde uskadt fra episoden. Det fik 23-årige Loris Baz til at takke producenten af hans køredragt på Instagram efterfølgende:

Men hvor Loris Baz kunne forlade banen med en forslået albue, så slap Ducati-motorcyklen mindre heldigt fra mødet med asfalten. Her er et billede af motorcyklen efter styrtet, som franskmanden har delt på Instagram.

De få fremmødte tilskuere på tribunen havde næppe forventet den store spænding i forbindelse med en testkørsel uden for sæsonen, men en af tilskuerne fangede alligevel ulykken på en video. Selvom kameraføringen ikke ligefrem er overbevisende, ser man dog Loris Baz i det øjeblik, dækket springer.

Annonce:

Dækproducenten Michelin har trukket alle dæk af samme type tilbage og afventer nu nærmere analyser for at finde ud af, hvad fejlen skyldes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: