Annonce:
Annonce:

Sportsvogn til hverdagen: Ibiza Cupra er billig og hamrende hurtig

Seat er klar med en ny Ibiza Cupra, som med 192 hk leverer imponerende præstationer til en særdeles konkurrencedygtig pris – her kan du læse alt om det billige bæst

Priserne begynder ved blot 215.000, hvilket gør Ibiza Cupra til et billigt alternativ til Ford Fiesta ST. (Foto: PR)
Priserne begynder ved blot 215.000, hvilket gør Ibiza Cupra til et billigt alternativ til Ford Fiesta ST. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Den nye Ibiza Cupra er sat i verden for at vise, at Seat-mærket er mere end en almindelig discount-producent. For selvom Seat ligger i bunden af fødekæden hos Volkswagen-koncernen, sørger den spanske producent fortsat for at levere bilmodeller, der kan andet og mere end bare at sørge for den daglige transport til og fra arbejde. Ibiza Cupra er seneste skud på stammen.

Udstyr for en million kr: Nu kan Beckhams Range Rover blive din

Præstationerne fra den lille benzinmotor taler næsten for sig selv. Den nye 1,8 TSI-motor har turbolader og kombineret direkte/indirekte indsprøjtningssystem, som sikrer ekstraordinært raffinerede præstationer med sine 192 hk. Ydelsen er 12 hk højere end forgængeren, men den største fordel ligger i drejningsmomentet. I stedet for de tidligere 250 Nm er der nu 320 Nm til rådighed allerede fra 1.450 og op til 4.200 omdr./min.

Annonce:

En accelerationstid fra 0 til 100 km/t på 6,7 sekunder og en tophastighed på 235 km/t placerer bilen i den absolutte superliga for kompakte sportsbiler. Til sammenligning skal en Ford Fiesta ST med 182 hk bruge 6,9 sekunder på samme disciplin.

Udtryksfuldt design
De standardmonterede bixenonlygters kantede linjer er et kendetegn for det nye Seat-design, og de er naturligvis også integrerede i Ibiza. LED-dagskørelyset følger forlygternes form og giver et skarpt lysindtryk ligesom LED-baglygterne.

Bagenden har fået nyt design med skarpe LED-baglygter og et iøjnefaldende afgangsrør. (Foto: PR)
Bagenden har fået nyt design med skarpe LED-baglygter og et iøjnefaldende afgangsrør. (Foto: PR)
 

Sideprofilen af den tre-dørs coupé er kendetegnet af skarpe linjer og kanter. Sidespejlene i sort højglans udgør en klar kontrast til Cupras farve, og den kraftfulde bagende tiltrækker sig ligeledes stor opmærksomhed med det trapezformede afgangsrør.

Annonce:

Skizofreni og sikkerhed
Ibiza Cupra er som standard udstyret med 17"-fælge og en undervogn, der er sat op til maksimal adræthed og præcision, når du ønsker det. Et nyt standardudstyrselement er nemlig Cupra Drive Profile, som giver bilen flere personligheder. Systemet gør det muligt at tilpasse den kompakte sportsvogns karakteristik med et tryk på en knap, så den passer til førerens præferencer. Man kan således selv vælge mellem komfortaffjedring og sportsaffjedring, som også ændrer styretøjets karakter.

Lavere afgift: Så meget falder fire populære biler i pris

Det burde ikke være muligt at kede sig bag rattet i en Cupra-model, men en træt fører bag rattet er generelt stadig årsag til mange og alvorlige ulykker. Det nye træthedsregistreringssystem i Seat Ibiza registrerer ved hjælp af styretøjets bevægelser, at føreren mister koncentrationen, og så lyder der en advarselslyd.

Et andet nyt sikkerhedssystem er multikollisionsbremsen. Efter en alvorlig kollision bremser systemet automatisk bilen for at fjerne den resterende kinetiske energi. Hvis airbaggen udløses ved den første kollision, sørger det elektroniske stabilitetsprogram for at bremse bilen og tænde havariblinket. De nye systemer har sikret Ibiza de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-kollisionstesten.

Annonce:

Vellykket integration
I Ibiza er der mulighed for at koble din smartphone til bilen med enten Apple Car Play eller Android Auto, som integrerer telefonen i bilens infotainment-system.

Med Apple Car Play eller Android Auto kan du spejle telefonens funktioner direkte på touchskærmen. (Foto: PR)
Med Apple Car Play eller Android Auto kan du spejle telefonens funktioner direkte på touchskærmen. (Foto: PR)
 

På den måde kan du være online, mens du bevarer den fulde koncentration på vejen, og gøre brug af en række tilladte funktioner på en komfortabel og sikker måde via touchskærmen. Når det gælder Apple CarPlay, omfatter disse funktioner på nuværende tidspunkt telefon, beskeder, musik og kort, og flere funktioner følger i fremtiden.

Vildt Volvo-koncept: Gør bilen til en dagligstue

Android Auto giver ligeledes hurtig og nem adgang til navigations-, kommunikations- og musikapplikationer og -tjenester på en måde, som er mere sikker end at betjene disse apps på telefonen, mens du kører.

Annonce:

Skarp bil til en skarp pris
Den nye Ibiza Cupra forventes at lande rundt om i landet omkring årsskiftet med priser fra 215.120 kr. Til sammenligning ligger prisen på klassens ukronede konge, Ford Fiesta ST på mindst 276.020, så på papiret er der masser af penge at spare.

Om Ibiza Cupra så også i virkeligheden er i stand til at tage konkurrencen op mod Fiesta ST må en senere test give svaret på.

Ny Opel Astra langer ud efter konkurrenterne på leasing

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: