Støvsugergigant vil være den nye Tesla

Et britisk støvsugerfirma vil følge i Teslas fodspor – planer om ny elektrisk bil lækket af regeringen

Det begyndte med støvsugere, men nu ser det ud til, at Dyson kaster sig over bilproduktion. (Foto: PR)
Det begyndte med støvsugere, men nu ser det ud til, at Dyson kaster sig over bilproduktion. (Foto: PR)

Dyson er nok mest kendt for sine innovative støvsugere og fikse gadgets til hjemmet. Men nu vil støvsugergiganten prøve kræfter med nogle lidt større maskiner, skriver bilbloggen Car and Driver.

Selvom firmaet ellers har holdt det særdeles hemmeligt, er planerne for en ny elektrisk bil lækket af ingen ringere end den britiske regering.

Dyson har efterfølgende indirekte bekræftet rygtet, da der blev spurgt ind til regeringens fremlæggelse af planen.

– Vi kommenterer ikke på produkter, der er under udvikling, afslørede en talsperson fra firmaet til The Guardian.

Firmaet har de seneste fem år også taget patent på flere forskellige bildesigns og har flere gange hyret headhunters til at lede efter de bedste ingeniører og aerodynamiske talenter, branchen kan byde på.

Så alt tyder på, at de har tænkt sig at udfordre de store elektrikerdrenge hos Tesla.

Tusindvis af kunder har annulleret deres forudbestilling på Teslas kommende Model 3, mens bilverdenen ser med skepsis på Elon Musks mål om at bygge 500.000 biler om året i 2018. (Foto: PR) Bilnyheder Succes på retur: Tusindvis fortryder bestilling af Tesla

Et økonomisk regeringsprojekt
Planerne, som blev holdt meget hemmelige fra Dysons side, blev lækket af den britiske regering i deres National Infrastructure Delivery Plan.

Den britiske regering har nemlig investeret flere millioner pund af borgernes skattepenge på projektet, hvilket fremgår af planen.

– Regeringen finansierer Dyson, så de kan udvikle et nyt batteridrevet elektrisk køretøj på deres hovedkontor i Malmesbury, Wiltshire. Det vil sikre 174 millioner pund (over 1,6 milliarder danske kroner, red.) i investeringer på området og skabe 500 jobs primært inden for ingeniørvidenskaben, oplyser regeringen i dokumentet.

Mens Dyson går stille med dørene i forhold til bilprojektet, har de dog allerede afsløret planer om at investere en milliard pund i batteriteknologi inden for de næste fem år.

Vil du hellere have fingrene i noget mere futuristisk end batteridrevne biler, kan du vente til 2021, hvor Volvo planlægger at lancere deres nye selvkørende biler.

1 af 2 Firmaet Dyson – skabt af James Dyson – er nok mest kendt for sine posefrie støvsugere, der gav firmaet sit store gennembrud. (Foto: Topfoto)
2 af 2 Det begyndte med støvsugere, men nu ser det ud til, at Dyson kaster sig over bilproduktion. (Foto: PR)
23 kommentarer
Vis kommentarer