Annonce:
Annonce:

Stor familie? Få meget plads for pengene

Familieflyttere: Hvis praktikalitet og rummelighed er af afgørende betydning, når du vælger bil, skal du gå efter en bestemt type af de firehjulede. Er budgettet samtidig begrænset, snævres mulighederne ind

Er bagsædeplads ekstra vigtigt, er her seks rummelige familiebiler. PR-foto
Er bagsædeplads ekstra vigtigt, er her seks rummelige familiebiler. PR-foto
Annonce:
Følg Biler

Har man selv mange børn, eller har ungerne ofte fodboldkammerater eller lignende med i bilen, kan det for mange være nødvendigt at kigge efter biler med syv sæder.

Men den slags koster, så har man ikke det store budget til en ny bil med plads til syv, snævres mulighederne ind.

Her kommer vi med forskellige bud på nogle af de mere prisvenlige biler med plads til syv. Og et enkelt dyrt valg.

Med plads til begejstring

 

Dacia Jogger

Når det handler om discountpriser i bilverdenen, er det få bilproducenter, der kan følge med det rumænske bilmærke Dacia, som er ejet af Renault.

Man skal være klar over, at sikkerheden ikke er i top, og da Jogger-modellen, som kan fås i en syv-personers udgave var til Euro NCAP-sikkerhedstest, skuffede modellen med kun én ud af de fem mulige stjerner.

Resultatet fik FDM til at fraråde køb af bilen. Men hvor sikkerheden ikke ligefrem er overbevisende, er prisen på Dacia Jogger omvendt et trækplaster for Dacia.

Versionen med syv sæder begynder nemlig til en pris fra 199.990 kr., og med i prisen får man det mest basale udstyr, som man kan forvente i en bil i 2022.

Vil man gerne have lidt mere luksus, kan der være fornuft i at bruge de 15.000 kr. ekstra, som det koster at gå en udstyrsklasse op, så man blandt andet får parkeringssensor i bag, fartpilot, elruder i bag og en otte tommer touchskærm.

Motoren i Dacia Jogger er en tre-cylindret sag, der yder 110 hk, og den praktiske familieflytter kommer med en seks-trins manuel gearkasse.

Nogen raket er der bestemt ikke tale om, men hvis du skal have plads til syv, og prisen er det vigtigste parameter for dig, er der ingen vej uden om en Dacia Jogger.

Foto: Niels Friis

 

Toyota Proace City Long

Hos den japanske bilfabrik Toyota er der også forskellige muligheder, når det gælder syv-personers biler.

I samarbejde med Stellantis-koncernen producerer Toyota blandt andet en kompakt MPV, som hos Toyota hedder Proace City Verso. Modellen kan både fås med almindelige fossilmotorer og med 100 procent elektrisk drivlinje.

Uanset drivlinje gælder det, at man skal over i den version, som hedder Long, hvis man er på jagt efter syv sæder.

Den billigste udgave er med en 1,2-liters benzinmotor, som yder 110 hk i samspil med en manuel gearkasse. Her begynder prisen ved 319.900 kr. Vil man hellere køre diesel, skal man slippe 344.900 kr. for den billigste version med dieselmotor.

Alternativt kan man finde de ekstra penge, som det koster at eje den 100 procent elektriske version. Her begynder prisen ved 359.900 kr., men til gengæld sparer man også penge på de løbende udgifter.

Elbilen har 136 hk og kan køre op til 264 km på en opladning, så man skal nok ikke forvente, at elbilen er det bedste valg, når det gælder længere ture.

Foto: Toyota

 

Volkswagen Touran

Danske bilejere har i adskillige år været glad for biler fra Volkswagen, og hos vores naboer mod syd kan man få flere forskellige modeller med plads til syv personer.

En af de mest oplagte er den store udgave af MPV’en Touran, som kan fås med en tredje sæderække med plads til to ekstra passagerer, så der i alt kan være syv.

Den billigste udgave af Touran kommer med en 1,5-liters benzinmotor, der yder 150 hk, og som arbejder sammen med en seks-trins manuel gearkasse.

Her er den tredje sæderække standardudstyr, og prisen for modellen begynder ved 387.495 kr. Vil man have fat i Volkswagen 7-trins automatiske DSG-gearkasse er startprisen 417.495 kr.

Dieselversionerne af Volkswagen Touran med henholdsvis 122 og 150 hk kommer til priser på 397.495 kr. og 477.495 kr.

Her er det kun versionen med 122 hk, der kan fås med manuelt gear.

Foto: Volkswagen

 

Volkswagen Caddy Maxi

En klassisk familieflytter kan man godt kalde Volkswagen Caddy-modellen, som både kan fås med fem og syv sæder.

Caddy blev for nyligt lanceret i en spritny udgave, så man får større digitalisering og mere udstyr i MPV’en.

Hvis man vil have versionen med syv sæder, er det Caddy Maxi-modellen, man skal have fingrene i.

Maxi-udgaven er længere end den almindelige version, og derfor er der blevet plads til en tredje sæderække med to individuelle sæder.

Den billigste version af Caddy Maxi med plads til syv personer kommer med en 2,0-liters dieselmotor, der yder 102 hk. Her begynder prisen ved 311.536 kr., mens den kraftigere dieseludgave kan præstere 122 hk til en frapris på 361.565 kr.

Er man mere til benzinudgaver kan Caddy Maxi også fås med 1,5-liters TSI-motor, der leverer 114 hk. Her begynder prisen for den rummelige familiebil til en pris på 346.704 kr.

Foto: Volkswagen

 

Opel Combo-e XL

Vil du træffe et mere grønt valg ved at køre elbil og samtidig have plads til syv personer, har du hos Stellantis-koncernens mærker mulighed for at købe en MPV, som er mærkernes udgaver af den model, som Toyota kalder Proace City Verso.

Hos Opel hedder modellen Combo-e XL, når vi taler versionen med syv sæder, og elbilen er udstyret med en batteripakke på 50 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 264 km. Elmotoren i den praktiske elbil yder 136 hk.

Standardudstyret tæller ting som Apple Carplay og Android Auto, bakkamera og 10 tommer digital instrumentering.

Prisen for den elektriske Opel med plads til syv personer begynder ved 369.990 kr.

Man kan også vælge at købe nogenlunde samme bil hos Peugeot.

Her hedder den tilsvarende elbil Peugeot e-Rifter L, og prisen for den syv-personers MPV begynder ved 359.990 kr., så der er penge at spare ved at handle hos Peugeot.

Samtidig er rækkevidden med 272 officielle km marginalt bedre end hos Opel.

Foto: Opel

 

Tesla Model Y

Hvis du har mulighed for og er villig til at spendere lidt flere penge på din syvpersoners bil, er en Tesla Model Y et godt bud på en elbil med lang rækkevidde og masser af power.

Den amerikanske elbilproducent har netop lanceret en ny baghjulstrukket udgave af Model Y, som nok har kortere rækkevidde, men til gengæld også kommer til en væsentligt lavere pris end de øvrige Model Y.

Prisen for den billigste Model Y begynder derfor nu ved 449.990 kr., og til prisen får man en Model Y med baghjuls-træk og en rækkevidde på mellem 430 og 455 km alt efter, hvor store hjul man vælger.

Den nye baghjulstrukne version skal bruge 6,9 sekunder på at komme fra 0-100 km/t.

Ved en lynlader kan Long Range-udgaven lades med 170 kW mod 250 kW i de øvrige Model Y-versioner, som desuden trækker på alle fire hjul.

Foto: Tesla

Hvis du er villig til at gøre benarbejdet, er der penge at spare ved den helt rigtige bilfinansiering.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: