Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Stor oversigt: Her er de nye biler i 2016

Det nye år bejler både til familier, funktionærer og firmabilister – vi giver dig de vigtigste nyheder

Fiat Tipo som sedan kommer til Danmark som femdørs hatchback og stationcar. Prisen starter et godt stykke under 200.000. Foto: PR
Fiat Tipo som sedan kommer til Danmark som femdørs hatchback og stationcar. Prisen starter et godt stykke under 200.000. Foto: PR

I 2016 skal vi køre længere på literen end nogensinde i små, smarte og billige biler. Vi skal køre i nye luksusbiler med systemer, som næsten kan få bilen til at køre selv. Vi skal også ombord i de første modeller med automatisk parkering, så man blot træder ud af bilen, og så kører den efterfølgende selv på plads i en parkeringsbås.

Hybridbiler kører videre, og mange af dem med mulighed for opladning, mens elbilerne stadig kører længere på en opladning. 2016 bliver dog også året, hvor de fleste elbiler stiger i pris.

Selv om discountprodukterne fra Kina fortsat lader vente på sig, er duellen om at lave bilerne billigst og bedst mere intens end nogensinde.

Men glem ammestuesnakken om, at udseendet ikke er alt, og at ægte skønhed kommer indefra. Selvfølgelig kan man skue hunden på hårene. I hvert fald i bilernes univers. Alverdens bildesignere har spidset blyanten, for at bilkøberne skal bruge deres surt tjente penge på lige netop deres mesterværk. Udseendet er med andre ord i højsædet i 2016, mens teknikken bliver stadig mere avanceret.

 

Fiat Tipo med fin pris

Hos Fiat er man på Fabbrica Italiana Automobili i Torino i fuld gang med at færdigudvikle den nye Tipo, der afløser Bravo, men bliver billigere end konkurrenterne. Den er på størrelse med VW Golf, men priserne starter et godt stykke under 200.000 kr. Vi gætter snarere på 160.000 kr. Den kommer både som femdørs hatchback og stationcar og skulle være klar til sommer.

 

Mercedes på overarbejde

Mercedes-Benz i Stuttgart har så travlt, at udviklingsafdelingen må være på konstant overarbejde. Den store stjerner i år bliver en helt ny E-klasse, der kommer med spritnye dieselmotorer på 2,0 liter og mulighed for endnu mere autonom kørsel og automatiske overhalinger. Bilen skulle være i Danmark inden sommer.

Til sommer får den store S-klasse Cabriolet premiere sammen med facelift af SL og SLK, hvor sidstnævnte skifter navn til SLC. I småtingsafdelingen får CLA-modellerne er facelift.

 

Renault genopliver kultmærke

Renault begynder året med et ordentligt brag, hvor man lancerer helt nye udgaver af Megane og Laguna, hvor sidstnævnte kaldes Talisman. Begge er udviklet på en helt ny undervogn, der stammer fra Espace og kommer med en bred vifte af motorer og ret markante design.

De skulle være i landet omkring april - med stationcarversionerne klar et par måneder senere. Vi ser også et facelift af Clio, mens det skulle være sikkert og vist, at Renault genopliver kult-mærket Alpine med en sportsvogn i retrostil.

 

Roligt år hos Citroën

Det kommer til at gå stille for sig i Frankrig hos Citroën, hvor et af højdepunkterne bliver, at man muligvis giver en forsmag på en ny version af C5. Den kommer dog ikke til salg i løbet af året. Franskmændene er også på vej med et avanceret affjedringssystem, der skal være en slags moderne fortolkning af hydrauliksystemet, men uden brug af væske.

Hos søstermærket DS kommer man med en faceliftet udgave af DS4 og DS4 Crossback, der er en lidt barskere version med øget frihøjde.

 

Frisk start for Volkswagen

Skandaleramte Volkswagen håber om nogen på bedre tider i 2016.

Produkterne ser i hvert fald spændende ud med Passat GTE, der er en opladningshybrid i stil med Golf GTE. En helt ny Tiguan og en Beetle Dune, som har øget frihøjde og beskyttelsesplader, er også på programmet. Desuden byder 2016 også på en Golf GTI Clubsport med 265 hk (med kortvarigt boost på op til 295 hk) og til sidst - og absolut mindst af VW-bilerne - VW Up, som får et facelift i slutningen af året.

 

Bombardement fra Audi

Som led i masterplanen om at overhale rivalerne BMW og Mercedes bombarderer Audi os nærmest med nyheder. Først en stribe nichemodeller som RS6 Plus Avant, RS7 Plus, den store Q7 e-tron, som er en plug-in hybrid, den nye A4 Allroad og S4, TT RS Coupe og roadster og R8 Spyder.

De helt store nyheder er en Q1 eller Q2 - for navnet til Q3-lillebroren er ikke officielt endnu - samt den nye A5 coupe. En ny Q5 nævnes også, men den forventes ikke til Danmark i år.

 

BMW svarer igen

BMW lader sig ikke så let overhale af Audi og fyrer en regulær bredside af, når det gælder nyudviklinger og avanceret teknik.

Vi ser således en X4 M4, en 225 xe Active Tourer, som er en hybrid, og der kommer også en hybridversion af den nye 3-serie, mens foråret også tæller Mini Cabriolet og BMW M2 Coupe.

En helt ny BMW 5-serie viser man også, men det er ikke sikkert, at den når ud til forhandlerne i Danmark i løbet af de kommende 12 måneder.

 

Ny Ford med firehjulstræk og mikro-model med fem døre

Ford er i angrebshumør med den hurtigste og dyreste Ford nogensinde, når superbilen Ford GT kommer på markedet med over 600 hk og præstationer som en Lamborghini Aventador.

Ford Edge er en amerikansk SUV, der satser på plads, komfort og masser af udstyr. Foto: PR
Ford Edge er en amerikansk SUV, der satser på plads, komfort og masser af udstyr. Foto: PR
 

Prisen bliver dog også ligeså høj, så vi retter i stedet blikket mod de nye Edge, Range og Ecosport, der er på vej til landet, men måske bliver overhalet af alle tiders hurtige Focus RS med 350 hk og træk på alle fire hjul.

Vi ser ikke en ny Ford Fiesta før næste år, til gengæld kommer den nye Ka, der nu får fem døre.

 

Alfa endelig klar med afløseren til den ikoniske 159’er

Alfa Giulia er italienernes nye våben mod Audi A4, BMW 3-serie, Jaguar XE og Mercedes C-klasse. Foto: PR
Alfa Giulia er italienernes nye våben mod Audi A4, BMW 3-serie, Jaguar XE og Mercedes C-klasse. Foto: PR
 

Alfas store nytårsforsæt handler om den helt nye Giulia, der afløser 159, som forsvandt for flere år siden. Bilen er ny fra ende til anden og kommer til Danmark i maj, mens flere modelvarianter dog dukker op senere på året. Forventningerne er enorme til bilen, der formodes prissat på niveau med den populære BMW 3-serie.

Der kommer ikke en stationcar-version af Giulia, men til gengæld barsler italienerne med en suv-udgave, og den bliver sandsynligvis allerede præsenteret i slutningen af året.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen