Succes på retur: Tusindvis fortryder bestilling af Tesla

Tesla-feberen har raset længe, og bilfirmaet kunne melde om stor interesse for den kommende Model 3, men nu trækker tusindvis af købere i land

Se race mellem Tesla model S og Boeing 737

Da Tesla for nogle måneder siden præsenterede deres seneste skud på stammen – Model 3 – chokerede antallet af forudbestillinger de fleste i bilverdenen – inklusiv Tesla-bossen selv.

Antallet af reservationer på den hidtil billigste Tesla-model kravlede nemlig hurtigt op på over 250.000 styk, og de seneste opgørelser har vist, at der nu er mere end 400.000 kunder verden over, der har lagt billet ind på Model 3, hvis forventede amerikanske pris er på blot 35.000 dollars.

Dødsfælde: Sikkerheden i flere nye biler får bundkarakter

Men nu ser det ud til, at flere tusinde kunder har været en smule for hurtige med kreditkortet, da de valgte at betale 1000 dollars for at komme på ventelisten til bilproducentens nyeste model.

Flere af dem er nemlig hoppet fra, og ventelisten til Model 3 er pludselig skrumpet til 373.000, skriver bilsiden Autoblog.

Tesla under anklage: Så groft underbetales arbejdere

Skepsis i bilverdenen
Årsagen til at så mange købere er hoppet fra er ikke entydig. Ifølge Autoblog har mere end 8000 købere direkte annulleret reservationen, mens omkring 4000 personer er fjernet på listen på grund af dobbeltbookinger.

Der bliver dog også stillet spørgsmålstegn ved, om Tesla overhovedet kan nå at bygge de mange biler og dermed imødekomme deres overordnede mål om at producere 500.000 biler om året inden 2018..

Pinlig fejl: Derfor kørte kvinde direkte ned i en sø

Til sammenligning har elbilproducenten bygget 15.000 biler i løbet af de første tre måneder i 2016, og fortsætter den trend vil de altså kun bygge omkring 60.000 biler i løbet af hele året.

For at imødekomme den overvældende efterspørgsel er Tesla på nuværende tidspunkt i gang med at rejse flere penge. Nærmere præcist søger de en kapitalindsprøjtning på svimlende 1,4 milliarder dollars. Men selv med de ekstra penge på hånden vil det formodentlig stadig blive svært at øge produktionen til 500.000 biler om året allerede i 2018.

Også danskere har allerede forudbestilt en Model 3, som forventes at være klar i slutningen af 2017. Den danske pris for elbilen vil formentlig lande i omegnen af 430.000 kr.

Politikere raser: Fotovogne skovler millioner ind

Se Teslas model X her