Svensk flagskib præsenteret: Her er priserne på Volvo S90

Senere i år lander Volvos nye luksussedan hos de danske forhandlere – nu er de forventede priser offentliggjort

Den nye S90 holder sig prismæssigt under de nærmeste konkurrenter fra Audi og BMW. Du kan dog få den til halv pris, hvis du flytter over Øresund. (Foto: PR)
Den nye S90 holder sig prismæssigt under de nærmeste konkurrenter fra Audi og BMW. Du kan dog få den til halv pris, hvis du flytter over Øresund. (Foto: PR)

Volvo har netop introduceret sin nye, vigtige premiumsedan på biludstillingen i Detroit. Og det er ingen tilfældighed, at det sker netop der. USA er nemlig blevet et altafgørende marked for den svenske bilproducent.

Se også: Svenskerne jubler: Volvo-salg slår imponerende rekord

Volvo-salget i USA er steget 24,3 procent i 2015. Særligt hen mod slutningen af året tog salget fart med en stigning på 87 procent i oktober, 90 i november og 89,9 i december. Det var i høj grad XC60 og den nye XC90, der drev tallene i vejret.

Koster kassen at krydse Øresund
Selv om markedet i USA er i fokus hos svenskerne, får vi trods alt også mulighed for at kaste pengene efter den luksuriøse model i Danmark. Men det er ikke en billig fornøjelse.

Se også: Livsfarlig fejl: Ni personer slået ihjel af farlig airbag

For selvom den store sedan kun koster, hvad der svarer til 265.000 danske kroner, når man køber den i Sverige, så er det ikke til at overse ændringen på prissedlen, når bilen passerer Øresund. På danske plader koster den billigste version nemlig mere end dobbelt så meget – 545.000 for at være helt nøjagtig.

Men selvom det er mange penge, så kan Volvo trods alt glæde sig over, at både Audi A6, BMW 5-Serie og Jaguar XF er dyrere end Volvo S90.

Pakker og priser
Indstigningsmodellen ”Kinetic” har en D3-motor, men hvis du ønsker automatgear, følger der automatisk en D4-motor med, og så bliver prisen mindst 610.000.

Se også: Vanvittigt teknisk vidunder: Alt om den nye Mercedes E-Klasse

Det efterfølgende udstyrsniveau, Momentum, koster 65.000 ekstra, mens du må lægge yderligere 70.000, hvis du vil have din S90 med den såkaldte Inscription-udstyrspakke. For firmabilsejere begynder beskatningsværdien for den billigste version ved 450.000 kroner.

Produktionen af Volvo S90 begynder i maj, men der er allerede nu afgivet omkring 90.000 forudbestillinger, så du må nok væbne dig med en pæn portion tålmodighed, hvis du vil have fingrene i det svenske flagskib.

Henrik Fisker stod i sin tid som designchef hos Aston Martin blandt andet bag den smukke DB9. (Foto: Thomas Sjørup) Bilnyheder - 7. jan. 2016 - kl. 19:00 Dansk designer sagsøger Aston Martin for 100 mio. dollars

1 af 2 Den elegante sedan er netop præsenteret i Detroit. Det er ingen tilfældighed, at bilen bliver vist frem netop her. (Foto: PR)
2 af 2 Den nye S90 holder sig prismæssigt under de nærmeste konkurrenter fra Audi og BMW. Du kan dog få den til halv pris, hvis du flytter over Øresund. (Foto: PR)
29 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere