Annonce:
Annonce:

Svenskerne jubler: Volvo-salg slår imponerende rekord

Den svenske bilproducent er godt kørende for tiden – i 2015 solgte Volvo flere biler end nogensinde før

I det forgangne år sendte Volvo den nye XC90 på gaden. Den store SUV har en stor del af æren for de imponerende salgstal. (Foto: PR)
I det forgangne år sendte Volvo den nye XC90 på gaden. Den store SUV har en stor del af æren for de imponerende salgstal. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Normalt er forholdet mellem Danmark og Sverige kendetegnet af indædt konkurrence på langt de fleste områder. Men når det gælder biler, har vi i Danmark desværre meget lidt at prale med, så her må vi for en gangs skyld forsøge at glæde os over succes i nabolandet.

Hovsa! Billeder af ny Mercedes lækket før stor biludstilling

Og der er masser af succes i øjeblikket. For nylig kunne vi fortælle, at Saab genopstår efter en gigantisk ordre på 150.000 elbiler til Kina, og nu er det så Sveriges største bilmærke Volvo, der takket være et år med vind i sejlene kan glæde sig over et imponerende resultat.

Annonce:

Passerer magisk grænse
Det er nemlig lykkedes Volvo at få sat underskrifter på mere end en halv million slutsedler i løbet af 2015 – mere præcist 503.127 – hvilket aldrig tidligere er sket i firmaets knap 90 år lange historie. Seneste rekordår var i 2007, hvor man langede 458.323 biler over disken.

Men på trods af det historiske resultat er der ikke udsigt til, at Volvo har tænkt sig at dvæle ved succesen. Den passerede drømmegrænse er kun begyndelsen, lyder meldingen.

Kaos før premiere: Evans ego truer med at ødelægge Top Gear

- Med et fremgangsrigt 2015 bag os kan Volvo nu begynde på den anden etape af sin globale forvandling, lyder det fra den administrerende direktør, Håkan Samuelsson, ifølge Auto, Motor & Sport.

- Når vi er i mål med den transformation, vil Volvo ikke længere være en lille spiller på det globale marked. Flere rekorder kommer til at blive sat i de kommende år.

Annonce:

Firehjulstrækker trækker læsset
Den største udvikling det seneste år har entydigt været i USA, hvor salget alene i oktober steg med vanvittige 87 procent i forhold til måneden før, og der er ingen tvivl om, at det er lanceringen af den luksuriøse Volvo XC90, der trækker det store læs på den anden side af Atlanten.

Landsret slår fast: P-pladser til elbiler er ikke kun for elbiler

Den store SUV solgt i mere end 25.000 eksemplarer, og det er vel at mærke en bil, der på danske plader har en pris på minimum en million kroner.

Generelt er europæerne dog også meget glade for de svenske bilmodeller, da markedet her er steget pænt med 5,2 procent. Svenskerne selv holder sig heller ikke tilbage i år – salget er steget med yderligere 9,3 procent i forhold til sidste år. Kun Kina trækker en anelse ned i gennemsnittet med et fald i salget på 3,6 procent.

Dansk designer sagsøger Aston Martin for 100 mio. dollars

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: