Tesla-aktien dykker efter negativ rapport

Tesla Model S er faldet i unåde hos amerikansk forbrugermagasin

Tesla Model S er faldet i unåde hos amerikansk forbrugermagasin. Det koster på børsen. (Foto: AP)
Tesla Model S er faldet i unåde hos amerikansk forbrugermagasin. Det koster på børsen. (Foto: AP)

Tesla-aktien faldt tirsdag med knap syv procent på børsen i New York, efter at forbrugermagasinet Consumer Reports fjernede Tesla Model S fra listen over anbefalede biler.

Consumer Reports, der tidligere havde givet Tesla Model S topkarakterer, tog det usædvanlige skridt, fordi en rundspørge afslørede problemer med elbilen.

1400 Tesla Model S-ejere havde deltaget i undersøgelsen, hvor der blandt andet blev klaget over problemer med dørhåndtag, opladningsudstyr, lækager og raslen.

Ifølge undersøgelsen havde problemerne med modellen været så alvorlige, at nogle ejere havde været nødt til at skifte hele den elektriske motor.

Tesla Model S. (Foto: AP)
Tesla Model S. (Foto: AP)
 

For bare to måneder siden havde Consumer Reports givet den nyeste version af Tesla Model S topkarakterer i alle kategorier.

Testerne var så begejstrede, at modellen endte med at sprænge karakterskalaen i Consumer Reports, der er et uafhængigt forbrugermagasin med 7,3 millioner abonnenter.

Se også: Tesla sprænger skalaen i forbrugertest

Trods de kritiske anmærkninger i rapporten siger 97 procent af de adspurgte Tesla-ejere, at de ville købe den samme bil igen.

Det skyldes ifølge undersøgelsen, at Tesla reagerede hurtigt på fejlmeldingerne og udførte de nødvendige reparationer uden store gener for ejerne.

Se også: Nu går kineserne elbil-amok: Her er de nye regler

106 kommentarer
Vis kommentarer