Annonce:
Annonce:

Tesla bekræfter: Så billig bliver den nye Model 3

En talsperson for elbilsproducenten løfter sløret for den amerikanske pris på Tesla Model 3, som indtil nu er blevet betragtet som urealistisk billig – men den er altså god nok

Elon Musk har fra begyndelsen meldt ud, at bilen ville blive relativt billig, men nu bekræfter en talsmand for Tesla, hvad prisen i USA bliver. (Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu)
Elon Musk har fra begyndelsen meldt ud, at bilen ville blive relativt billig, men nu bekræfter en talsmand for Tesla, hvad prisen i USA bliver. (Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu)
Annonce:
Følg Biler

Missionen hos Tesla har de seneste år været klokkeklar: De vil lave lækre elbiler til alle. Den nuværende Model S har godt nok - trods den tidligere afgiftsfritagelse - ligget på et niveau, hvor den prismæssigt skulle konkurrere med blandt andet de tyske luksusmærker, men nu er der altså en langt billigere model på vej.

Opel på vej med ny elbil – på markedet i 2017

Model 3 er en lillebror til Model S, som sidste år blev den mest solgte elbil på det danske marked. Siden Tesla første gang omtalte den lidt mindre model, har stifteren Elon Musk fastholdt, at prisen skulle ligge på omkring 35.000 dollar, hvilket svarer til omkring 230.000 kr.

Annonce:

70.000 i rabat
Mange har dog spekuleret i, om det ville blive prisen inklusiv de enorme rabatter, som myndighederne særligt i nogle stater giver på op til 10.000 dollar – altså en rabat på knap 70.000 kroner. Men i et interview med Bloomberg slår en talsmand for Tesla nu fast, at eventuelle rabatter først trækkes fra prisen efterfølgende, så bilen i nogle stater vil komme langt under 30.000 dollar.

Disse rabatter får vi dog ikke fornøjelse af i Danmark, hvor regeringen omvendt har valgt gradvist at fjerne afgiftsfritagelsen af elbiler. 

Verdens hurtigste: Se den vilde bedstemor-scooter med slag i

Men selv med fuld afgift vil det formodentlig være muligt at få en Tesla Model 3 på danske plader til under en halv million kroner, og selvom den fortsat vil ligge i den høje ende, når man sammenligner med eksempelvis BMW i3 og Nissan Leaf, så er det trods alt en noget mere konkurrencedygtig pris end storebroderen Model S efter indførelsen af afgifter på elbilerne.

Tesla Model 3 forventes at få blot 20 procent kortere rækkevidde end Model S, men den bliver altså langt billigere. Bilen kan forudbestilles fra marts måned i år, men bilen forventes først leveret i slutningen af 2017.

Guide til valentinsdag: Find den perfekte bil til din date

Annonce:

Se Tesla præsentere Model X tilbage i september

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: