Annonce:
Annonce:

Tesla gå hjem: Så voldsomt accelererer den nye turbo-Porsche

Ny turbolader, flere hestekræfter og avanceret turboteknologi sikrer den nye 911 Turbo S en tid fra 0 til 100 km/t på blot 2,9 sekunder.

Den kommende 911 Turbo og Turbo S præsenteres først officielt i begyndelsen af det nye år, men allerede nu ved vi, at den bliver hurtigere end nogensinde. (Foto: PR)
Den kommende 911 Turbo og Turbo S præsenteres først officielt i begyndelsen af det nye år, men allerede nu ved vi, at den bliver hurtigere end nogensinde. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Siden lanceringen af Tesla Model S med den imponerende P85D-elmotor har der på nettet floreret adskillige videoer af klassiske sportsvogne, som i den grad bliver sat til vægs af den hidsige elbil. Det skal du dog ikke være nervøs for, hvis du smider Lotto-gevinsten efter den kommende Porsche 911 Turbo S.

Modellen bliver præsenteret på det store motorshow i Detroit i begyndelsen af 2016 som et nyt højdepunkt i modelprogrammet. Topmodellen får 20 hk højere ydelse og en masse ny teknik, som blandt andet er med til at sikre den rekordhurtige acceleration.

Til køreprøve i Porsche: Se elever skræmt fra vid og sans

Annonce:

Porsche 911 kommer både i en ny Turbo og Turbo S-variant, der kan fås som enten coupé eller cabriolet. Den sekscylindrede biturbomotor med en slagvolumen på 3,8 liter i 911 Turbo yder nu 540 hk. Den ekstra ydelse opnås via ændrede indsugningskanaler i topstykket, nye indsprøjtningsdyser og et øget brændstoftryk. 911 Turbo S yder takket være en ny turbolader nu 580 hk.

Bedre respons og brændstofforbrug
Som noget nyt er motorerne desuden udstyret med den såkaldte Dynamic Boost-funktion for at forbedre bilens respons endnu mere. Det betyder, at ladetrykket bibeholdes ved belastningsændringer – altså når man kort slipper speederen. Dermed reagerer motoren nærmest uden forsinkelse, når man accelererer igen. I Sport- og Sport Plus-indstillingen er denne funktion endnu mere udpræget end i Normal-indstillingen.

Nu skal robotter kæmpe i rigtige racerbiler  

911 Turbo S Coupé sprinter fra 0 til 100 km/t på 2,9 sek. Til sammenligning bruger en Tesla Model S P85D 3,0 sekunder i 'Ludicrous Mode'. Tophastigheden i 911'eren er nu helt oppe på 330 km/t, hvilket er 12 km/t mere end hidtil. 911 Turbo klarer 100-km/t-mærket på 3,0 sek., og tophastigheden ligger på 320 km/t – plus fem km/t i forhold til forgængeren.

Annonce:

De nye supersportsvogne imponerer dog samtidig med et endnu lavere brændstofforbrug. Coupé-modellerne klarer 11,0 km/l, mens Cabriolet-modellerne kører 10,8 km/l. Det betyder 0,7 km længere pr. liter for alle varianterne.

Skarpere design med nye kendetegn
Den nye generation af 911 Turbo fører naturligvis de væsentlige kendetegn fra det klassiske Carrera-design videre, men den er samtidig suppleret med enkelte nye elementer.

Den nykonstruerede forende med air-blades i siderne og de smalle LED-forlygter giver i kombination med den ekstra lamel i det midterste luftindtag et endnu bredere look.

For 911-kendere er det ikke svært at se, at der også er arbejdet med designet på bagenden af 911'eren. (Foto: PR)
For 911-kendere er det ikke svært at se, at der også er arbejdet med designet på bagenden af 911'eren. (Foto: PR)
 

Bagenden er også blevet ændret. De tredimensionelle baglygter fra 911 Carrera-modelrækken med 4-punkts-stoplygter og aura-belysning er noget af det mest iøjnefaldende. Både åbningerne til udstødningssystemet bagpå og selve de dobbelte afgangsrør har desuden fået et tilpasset design. Gitteret på bagklappen har ligeledes fået ny udformning.

Annonce:

Nyt system med online-navigation
Med generationsskiftet følger som standard også det nyudviklede infotainmentsystem PCM med online-navigation i cockpittet på 911 Turbo-modellerne. Det kan genkendes på multitouch-skærmen, der er integreret i midterkonsollen.

Surt show: Rig filmstjerne må nøjes med at se på sjælden Ferrari  

Navigationen gør brug af aktuelle trafikinformationer i realtid, mens udvalgte ruter og steder kan visualiseres ved hjælp af 360-graders-visning og satellitfotos. Derudover kan systemet nu også bearbejde indtastninger med håndskrift.

De nye Porsche 911 Turbo og Turbo S kan allerede nu bestilles fra knap 3,4 millioner for den billigste model.

Ny undersøgelse: Her de mest driftsikre biler  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: