Tesla kalder Model X tilbage efter crashtest

Problemer med sikkerheden i den store Model X får nu Tesla til at kalde knap 3.000 biler tilbage

Model X er den største bil i programmet hos Tesla, men ejere af den store familiebil frarådes nu at bruge tredje sæderække, før den har været forbi et værksted. (Foto: Marcio Jose Sanchez)
Model X er den største bil i programmet hos Tesla, men ejere af den store familiebil frarådes nu at bruge tredje sæderække, før den har været forbi et værksted. (Foto: Marcio Jose Sanchez)

Tesla rider på en gevaldig succesbølge for tiden. Salget af Model S er tårnhøjt, og samtidig går det så hurtigt med forudbestillingerne af den billigere Model 3, at den amerikanske elbilproducent knapt kan følge med.

SsangYong Tivoli kommer til Danmark under nyt navn, efter forlystelsesparken i København med samme navn indledte en sag hos Patent- og Varemærkestyrelsen. (Foto: PR) Bilnyheder Tivoli får nyt navn i Danmark

Snart lanceres den store Model X i Europa, men den forestående lancering rammes nu af en dårlig nyhed. I USA har Tesla nemlig set sig nødsaget til at kalde tusindvis af modeller tilbage, som har problemer med sikkerheden.

”Brug ikke sædet”
I forbindelse med en crashtest af bilen er det afsløret, at beslag i bilen, der skal holde den tredje sæderække i bilen på plads, ikke kunne modstå vægten i forbindelse med et simuleret frontalt sammenstød. Det skriver Automotive News.

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR) Bilnyheder Her er den danske pris på Tesla Model 3

Fejlen blev ikke opdaget under den amerikanske test af bilen, men test af sikkerheden i Europa gennemføres på en anden måde og med andre kriterier, hvilket altså afslørede de farlige sæder.

Volvo XC90 regnes for at være en af de mest sikre biler i verden – blandt andet takket være en række semi-autonome funktioner. Men nu vil Volvo gå hele vejen med en række forsøg i Kina. (Foto: PR) Bilnyheder Her skal 100 selvkørende Volvoer på vejene

Fejlen har ifølge Tesla ikke haft konsekvenser i trafikken, men alligevel har de nu sendt en mail til alle ejere, hvori Tesla opfordrer til, at man ikke tillader passagerer at sidde på den bagerste sæderække, før problemer er udbedret.

I alt er 2.700 Model X, som er bygget før d. 26. marts i år, blevet kaldt tilbage.

Det kører for Tesla model S! Her racer bilen mod en Boeing 737. Se det vilde racerløb her. (Video: Qantas Airlines)

59 kommentarer
Vis kommentarer