Annonce:
Annonce:

Tilbage til fremtiden: Sådan ville McFly's bil se ud i dag

Toyota har løftet sløret for en konceptbil baseret på en 30 år gammel model, der trods sin alder er usædvanligt aktuel

Toyota har haft fokus på selv de mindste detaljer for at få den nye konceptbil til at ligne den Toyota SR5, der spillede en birolle i
Toyota har haft fokus på selv de mindste detaljer for at få den nye konceptbil til at ligne den Toyota SR5, der spillede en birolle i "Tilbage til fremtiden". (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Der er ingen tvivl om, at den legendariske DeLorean DMC-12 spiller en stor rolle i kult-trilogien ”Tilbage til fremtiden”. Men en af birollerne – en pickup fra Toyota – havde også sine ”15 minutes of fame” i filmene, hvilket Toyota nu markerer ved at løfte sløret for en mere eller mindre tro kopi af den snart 30 år gamle bil.

Det blev markeret bredt på de sociale medier og på nettet generelt, da en af de helt store dage inden for film-verdenen fandt sted i går, onsdag d. 21. oktober 2015. Det er nemlig datoen, som Dr. Emmett Brown, Marty McFly og Jennifer Parker lander på i fremtiden.

Sans for detaljen
Toyota har benyttet anledningen til at præsentere en ny konceptbil – en tro kopi af filmstjernen fra 80'erne. Det betyder, at de blandt andet har genskabt den nøjagtige sorte farve, ligesom de har speciallavet de mange KC-lygter på bilen.

Dyreste felt nogensinde: Her er de nominerede til Årets Bil

Annonce:

Ser man bilen bagfra, vil man straks bemærke det ikoniske Toyota-logo, der står skrevet på bagsmækken, og selv ned til detaljer som stænklapperne, er bilen en tro kopi af den oprindelige Toyota SR5 Xtracab. Konceptbilen er dog baseret på den nye Toyota Tacoma, der er storebror til Toyota Hilux på det amerikanske marked.

Forbliver et koncept
Der er dog også enkelte punkter, hvor bilen ikke er helt i tråd med sin forgænger. Blandt andet er lygterne nu LED-lygter, og selvom folkene bag filmen må siges at have været særdeles fremsynede, var det altså ikke med på den originale.

Heller ikke dækkene sidder lige i skabet. Godt nok har de samme størrelse og profil som de oprindelige, men på den nye Tacoma står der BFGoodrich på gummiet, mens 80'er-versionen havde monteret dæk fra Goodyear.

Toyota tilbagekalder 6,5 millioner biler

For fans af filmen og bilen, som måske kunne være interesserede i et eksemplar af denne nye model er der desværre dårligt nyt. Der er nemlig ikke udsigt til, at denne specialversion ender med at trille ud af fabrikken på samlebånd. Men er man fanatisk, kan man selvfølgelig importere en Toyota Tacoma fra USA og give den en lignende overhaling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: