Tivoli får nyt navn i Danmark

En ny bilmodel er på vej til Danmark, men navnet har skabt stort påstyr – nu ændrer SsangYong modellens navn på det danske marked

SsangYong Tivoli kommer til Danmark under nyt navn, efter forlystelsesparken i København med samme navn indledte en sag hos Patent- og Varemærkestyrelsen. (Foto: PR)
SsangYong Tivoli kommer til Danmark under nyt navn, efter forlystelsesparken i København med samme navn indledte en sag hos Patent- og Varemærkestyrelsen. (Foto: PR)

Efter flere års fravær er det sydkoreanske bilmærke SsangYong på vej tilbage på de danske landeveje. Relanceringen skulle efter planen være sket med den helt nye SUV kaldet Tivoli i front.

Den samme model sælges allerede i bl.a. Storbritannien og Tyskland under Tivoli-navnet, men i Danmark indledte forlystelsesparken Tivoli i København en sag hos Patent- og Varemærkestyrelsen for at forhindre, at bilen skulle blive solgt under det navn i Danmark.

Volvo XC90 regnes for at være en af de mest sikre biler i verden – blandt andet takket være en række semi-autonome funktioner. Men nu vil Volvo gå hele vejen med en række forsøg i Kina. (Foto: PR) Bilnyheder Her skal 100 selvkørende Volvoer på vejene

- Vi betragter dette som en alvorlig krænkelse af Tivolis registrerede varemærke, der er beskyttet efter varemærkelovens bestemmelser om forbud mod anvendelse af varemærker, der indebærer en risiko for forveksling mellem allerede eksisterende varemærker og nye varemærker, lød det fra Tivoli i Politiken, da SsangYong løftede sløret for deres planer i slutningen af 2015.

Allerede registreret
Men nu har SsangYong droppet at sælge bilen under Tivoli-navnet i Danmark med den begrundelse, at de har fundet ud af, at varemærket allerede er registreret i Danmark. I stedet kommer danskerne til at stifte bekendtskab med bilen under navnet LUVi.

Normalt er airbags med til at redde liv, men nu har endnu en farlig airbag fra producenten Takata kostet en ung kvinde livet. (Arkivfoto: Colourbox) Bilnyheder Farlig airbag koster 17-årig pige livet

LUVi står for Leisure Utility Vehicle inspired – hvilket ifølge SsangYong er en reference til den aktive familie, som har brug for lidt mere plads til barnevognen, golfsættet eller måske hunden.

LUVi tilbydes med fem års garanti eller op til 100.000 km, og fås med en 1,6-liters benzin- eller dieselmotor med to- og firehjulstræk. Prisen er endnu ikke fastlagt.

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR) Bilnyheder Her er den danske pris på Tesla Model 3

19 kommentarer
Vis kommentarer