Annonce:
Annonce:

Tør du? Bliv klar til bilkøb med et klik

Danskerne shopper i stigende grad på nettet, og nu er det ikke kun bøger, tøj og rejser, vi er klar til at putte i den digitale indkøbskurv – turen er nemlig kommet til bilkøbet

Online bilkøb er sandsynligvis fremtiden, men det er et nyt fænomen, så mange danskere har fortsat betænkeligheder ved at skulle klare det på nettet. (Arkivfoto: Colourbox)
Online bilkøb er sandsynligvis fremtiden, men det er et nyt fænomen, så mange danskere har fortsat betænkeligheder ved at skulle klare det på nettet. (Arkivfoto: Colourbox)
Annonce:
Følg Biler

Danskerne er vilde med at shoppe online, og nu er vi også ved at være klar til at købe nye biler på nettet.

Der er dog fortsat mange, der har betænkeligheder ved online bilkøb. Det viser en helt ny YouGov-undersøgelse lavet på vegne af salgsplatformen AutoOffer, der spår, at op til hver femte nye bil vil blive handlet på nettet inden for et par år.

I undersøgelsen er danskerne blevet spurgt om deres forhold til bilkøb, og her svarer hver fjerde ja eller måske til spørgsmålet om, hvorvidt de kunne finde på at købe en fabriksny bil på internettet.

Myndigheder slår alarm: Drop sex i selvkørende biler  

Ifølge AutoOffer skal det høje tal ses som et udtryk for, at digitaliseringen endelig har ramt bilbranchen:

Annonce:

- Alle brancher bliver i disse år digitaliseret, og nu er det langt om længe blevet bilbranchens tur. Og det tyder på, at forbrugerne har fået øjnene op for de digitale fordele. Dette ser vi også i f.eks. Tyskland, hvor 10 procent af alle fabriksnye biler sidste år blev solgt på internettet, siger Søren Malmskov, administrerende direktør i AutoOffer, i en pressemeddelelse.

Ligesom at købe tøj
Køb af fabriksnye biler på internettet er en tendens, som kun vil vokse i fremtiden. Det mener Klaus Mogensen, der er fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning. Det skyldes blandt andet, at biler er en standardvare.

- Forbrugerne er ikke afhængige af at købe en vare som en ny bil, der hvor de prøver den. Jeg tror derfor, at køb af biler bliver som at købe et par nye bukser: Du prøver dem i butikken, men går på internettet for at finde den bedste pris. Det betyder selvfølgelig også, at nogle af de fysiske bilforhandlere på længere sigt vil blive omdannet til rene showrooms, forklarer Klaus Mogensen i pressemeddelelsen.

Diesel eller benzin? Det skal du vælge  

Annonce:

Ville du turde at købe ny bil på nettet, næste gang familiens slæde skal skiftes ud? Vi har spurgt Søren Malmskov fra AutoOffer om, hvad kunderne oftest har af betænkeligheder i forbindelse med online bilkøb:

Hvordan er jeg dækket i forhold til garantien?
Der er landsdækkende fabriksgaranti på alle nye biler Sådan er det også, hvis du køber en fabriksny bil ved din lokale autoriserede forhandler og senere flytter til den anden ende af landet. Fabriksgaranti dækker faktisk i hele EU, så du er også dækket i hele Danmark.

Hvad gør jeg med min brugte bil?
Med hensyn til den brugte bil, giver vi altid kunderne flere muligheder. Mulighederne er afvejet, så man selv bestemmer om man vil sælge sin bil til den højeste pris via auktion, eller om det er mere vigtigt at sælge den hurtigt. Det bestemmer man selv, men vi hjælper gerne.

Hvordan betaler jeg for den nye bil?
Al betaling sker til den forhandler, der leverer bilen til dig. Du betaler ikke for din nye bil, før du får den leveret eller afhenter den.

Annonce:

Hvad hvis jeg gerne vil have bilen finansieret?
Du har mulighed for at angive, at du ønsker at modtage finansieringstilbud fra din forhandler. Det er ganske uforpligtende og påvirker ikke prisen på den nye bil. Det kan du eventuelt bruge til at sammenligne med den pris, du kan få gennem din egen bank.

Danskerne betaler overpris for brugte familiebiler  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: