Tog 130 timer at bygge: Første Bentley Bentayga er rullet af båndet

Bentley har investeret milliarder i at skabe verdens hurtigste og mest luksuriøse SUV – nu er den første model rullet af samlebåndet

På fabrikken i Crewe nær Manchester i England kunne man for nylig fejre den første Bentayga-model, der stod færdig. (Foto: PR)
På fabrikken i Crewe nær Manchester i England kunne man for nylig fejre den første Bentayga-model, der stod færdig. (Foto: PR)

For mere end fire år siden begyndte arbejdet med Bentayga, som skal sikre Bentley markedsandele i den voksende SUV-klasse med mærkets første model af sin art.

Mød verdens hurtigste SUV

Med påbegyndelsen af projektet fulgte samtidig en rekordstor investering på 840 millioner pund svarende til knap ni milliarder kroner, så der er meget på spil for den britiske bilproducent, som forventer at kunne levere de første Bentayga-modeller i januar 2016.

Nyt segment
Hos Bentley er man da heller ikke bleg for at rose Bentayga til langt op over skyerne. I en pressemeddelelse fra firmaet får den hele armen af direktøren med det velklingende britiske navn, Wolfgang Dührmeier:

- Bentley Bentayga vil sætte en ny standard, som alle andre SUV'ere vil blive sammenlignet med. Vi definerer et helt nyt segment med denne luksus-SUV. Dette er samtidig en fejring af britisk produktion, når det er bedst. Det er en historisk milepæl, hvor vi kan fejre, at vi snart er klar til at levere en ekstraordinær bil til vores kunder, lyder det blandt andet fra Wolfgang Dührmeier.

Ti brugte biler: Så meget er prisen dykket

Den første Bentayga tilbragte i alt 130 timer på samlebåndet, før den til slut stod samlet og malet for enden af båndet – klar til at trille ud på vejen foran blandt andre premierminister David Cameron.

- Jeg er meget glad for at se den første Bentley Bentayga rulle ud af fabrikken i Crewe. Det markerer kulminationen på en periode med exceptionelt hårdt arbejde hos Bentley og en dedikeret medarbejderstab, som har sendt denne bemærkelsesværdige bil på gaden, lød det fra premierministeren.

Verdens hurtigste SUV
Bentayga forventes også til Danmark, men med en forventet pris på over 3.000.000 og en enorm 6,0-liters W12-motor med et brændstofforbrug på langt under 10 km/l, bliver Bentayga næppe et hverdagssyn på de danske veje.

Til køreprøve i Porsche: Se elever skræmt fra vid og sans

Motoren er udstyret med biturbo og yder 600 hk. Det er nok til at sende bilen fra 0 til 100 km/t på 4,1 sek. og videre op til topfarten på 301 km/t. Og det er vigtigt at bemærke, at det ikke kun er 300 km/t. Det er nemlig topfarten i verdens hidtil hurtigste SUV, Porsche Cayenne Turbo S, så med den sidste 1 km/t overtager Bentley tronen.