Top 10: Disse familiebiler kører længst på literen

Vil du undgå at blive snydt af brochurens imponerende forbrugstal? Her kan du se, hvilke familiebiler der i virkeligheden kører længst på literen

Skal familien køre rundt i den grønneste af alle grønne familiebiler, skal du ifølge britiske 'What Car?' have fingrene i en Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC, som kører 21,9 kilometer på literen. (Foto: PR)
Skal familien køre rundt i den grønneste af alle grønne familiebiler, skal du ifølge britiske 'What Car?' have fingrene i en Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC, som kører 21,9 kilometer på literen. (Foto: PR)

Det er surt at komme hjem fra forhandleren med en bil, der grådigt suger literne i sig, når brochuren ellers lovede god brændstoføkonomi.

Hjemmesiden 'What Car?' har testet en lang række bilers realistiske forbrug, og vi har her udvalgt de ti bedste, så du lettere kan undgå at smide penge ud af vinduet på brændstof.

De fleste af modellerne kan købes i Danmark med de testede motorer, men der kan være undtagelser.

10. Dacia Logan MCV 1.5dCi
Tiendepladsen går til listens billigste bil. Omkostningerne er i den lave ende af skalaen, og udover at køre 19,2 kilometer på literen, forventes den også kun at producere 99 gram CO2 per kilometer, så du kan køre med god samvittighed

Det faktiske antal kilometer på literen ligger dog en del under det forventede antal på 26,3 kilometer.

9. Skoda Superb stationcar 1.6 TDI
Skoda dominerer på denne liste som den eneste med to modeller blandt top ti.

Den ekstremt rummelige og komfortable bil kan transportere dig hele 19,9 kilometer på literen.

Det placerer den meget fint i forhold til det lovede antal kilometer på 23,8.

8. BMW 320d Touring Efficient Dynamics
Denne model er en af de dyrere biler på listen, men du sparer på den anden side også på brændstoffet. Her får du nemlig næsten lige, hvad du forventede. Det forventede antal kilometer på literen er 20,5, mens den i virkeligheden kører 19,9 kilometer.

Der er også mange penge at hente, når bilen skal sælges igen, for du kan ofte få en høj salgspris på din brugte model.

7. Volkswagen Golf stationcar 1.6 TDI
Selvom Golf-modeller deler chassis med andenpladsens Seat Leon, ligger den alligevel en del længere nede på listen.

Den kører nemlig ikke helt så langt på literen som sin makker på andenpladsen. Golf stationcar-modellen kører kun 19,9 kilometer på literen, som ligger 5,7 kilometer under målet.

Hvis du til gengæld er villig til at stoppe lidt oftere for at tanke op, får du også lidt flere 'godter', som et bagagerum, der kan justeres i højden.

6. Peugeot 308 SW 2.0 BlueHDi 150 Allure
Peugeoten er ligesom de andre modeller rig på plads i bagagerummet. Til gengæld skal familien være villig til at sidde en anelse mere klemt.

Hvis du kan leve med det, kan denne bil også levere et fint forbrug. Du bliver lovet 25 kilometer på literen, men bilen præsterer 20,5 i praksis.

Overvejer du at købe en dieselbil skal du tage dine kørevaner med i betragtningen. Dieselbiler egner sig nemlig bedst til lange motorvejsstrejkninger. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen) Bilnyheder Diesel eller benzin? Det skal du vælge

5. Toyota Auris Touring Sports 1.8 hybrid
Auris-modellen, som er en ombygning af den tidligere hatchback-model, er den eneste benzindrevne bil på listen.

Det er til gengæld en velfortjent femteplads, for når den ikke kører på el, er den stadig miljøvenlig.

Den kan nemlig køre hele 20,8 kilometer på literen. Til sammenligning lover officielle tal, at den kører 27 kilometer.

4. Kia Ceed sportswagon 1.6 CRDi
Den smarte Ceed stationcar lever næsten helt op til forventningerne på 22,7 kilometer på literen, for du kan nemlig presse hele 20,9 kilometer ud af en liter brændstof.

Det er altså meget, du kan spare på brændstof, inden den syvårige garanti udløber.

Hvis du leder efter noget endnu billigere, kan du også tage brochuren for 1.4 CRDi-modellen med hjem. Købsprisen er billigere end 1.6'eren, og så er den næsten lige så brændstoføkonomisk.

3. Skoda Octavia stationcar 1.6 Tdi 110 Greenline
Octavia-modellen er til enhver, der ønsker lav købspris og lave omkostninger. Og der kan også spares på brændstoffet. Denne model kan nemlig køre 21 kilometer på literen hvilket er 10,3 kilometer under det lovede antal.

Ligesom de to på første- og andenpladsen tilbyder denne bil rigelig plads i bagagerummet.

2. Seat Leon ST 1.6 TDI 110 Ecomotive
Endnu en praktisk og økonomisk model. Denne dieselmotor lover 30,3 kilometer på literen og selvom bilen ikke er i nærheden af at nå de tal, præsterer den trods alt flotte 21,7 kilometer pr. liter.

Også denne tilbyder masser af plads til børnenes skoletasker og alle indkøbsposerne, og så har den samme chassis som Audi A3 og Volkswagen Golf – bare til en mere overkommelig pris.

1. Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC
Bilen lever måske ikke helt op til de 26,3 kilometer på literen, men den ligger alligevel tæt på målet.

Den kan nemlig i virkeligheden køre helt op til 21,9 kilometer på literen.

Den økonomiske bil egner sig rigtig fint til familien, der ønsker at spare lidt på brændstoffet. Der er nemlig masser af plads til både børn og bagage. Dog halter synligheden gennem bagruden desværre en anelse.

Du kan også lade dig inspirere af den britiske premierminister, David Cameron, som købte denne bil til konen.

42 kommentarer
Vis kommentarer