Top 10: Her er de mest populære biler lige nu

Friske tal fra de danske bilimportører viser, hvilke biler danskerne helst vil have fingrene i

Volkswagen Up har generobret titlen som Danmarks mest solgte bilmodel, men også SUV-modellerne sælger stort. (Foto: PR)
Volkswagen Up har generobret titlen som Danmarks mest solgte bilmodel, men også SUV-modellerne sælger stort. (Foto: PR)

Danskerne er vilde med nye biler. De seneste år har budt på den ene rekord efter den anden, og salget ser fortsat ud til at stige.

Personbilssalget blev i den forgangne måned 15 procent højere end i februar, og selvom marts i år endte fire procent under marts sidste år, er personbilssalget for første kvartal steget med 5,3 procent sammenlignet med 2015.

- Hos De Danske Bilimportører forventede vi – trods fem år med absolut rekordsalg – at vi ville se et fortsat pænt bilsalg i 2016. Det første kvartal bekræfter klart dette, hvilket er meget tilfredsstillende – ikke blot for branchen, men for hele Danmark, idet bilsalget ses som en vigtig indikator for den generelle økonomiske situation, lyder det fra Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Designet på Hyundai i20 Active Cross adskiller sig på flere punkter fra den almindelige i20'er. Samtidig er undervognen hævet med fire centimeter. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder Ny dansker-favorit? Hyundai klar med højbenet i20

Øverst i tabellen finder vi Volkswagen Up, der igen har indtaget titlen som den mest solgte bilmodel i Danmark efter et par måneders Peugeot-dominans.

SUV'erne sælger stort
Men selvom det fortsat er de mindste bilmodeller, der hitter hos mange bilkøbere, så er der sket en markant stigning i den anden ende af skalaen.

Det er biltypen SUV, der er blevet meget populær. Årets første tre måneder bød således på en stigning på 93 procent i forhold til 2015, mens det generelle bilsalg i år blot er steget 5 procent.

Nye LED-forlygter med laserteknologi giver føreren maksimalt udsyn og rækkevidde og dermed øget sikkerhed om natten. (Foto: PR) Bilnyheder Ny Audi R8 smider taget

Det er særligt Nissan-modellerne Qashqai og X-Trail, der hiver tallene op, men også Renault Kadjar og Suzuki Vitara leverer fornemme salgstal med mere end 200 solgte modeller i løbet af marts.

Herunder kan du se de mest populære biler i Danmark i øjeblikket.

BMW 7-serie er for mange en uopnåelig bilmodel, men nu kan den lejes hos Sixt for omkring 2.000 kr. pr. dag. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder Lej dig til luksus: Vilde sportsvogne og ministerbiler

22 kommentarer
Vis kommentarer