Top 10 i Danmark: Her er de mest populære biler

En frisk opgørelse viser, hvilke biler der hitter hos danskerne – du kan se hele listen her

Peugeot 208 er entydigt den mest solgte bil i Danmark for tiden. (Foto: PR)
Peugeot 208 er entydigt den mest solgte bil i Danmark for tiden. (Foto: PR)

Volkswagen har de seneste år været urørlige på toppen af salgslisterne i Danmark. Særligt mikrobilen Up har været et hit hos de danske bilister, men også den lidt større Polo har bidraget godt til det samlede salg.

Bugatti Chiron er med sine 1500 hk den mest kraftfulde bil, der nogensinde er sendt på gaden. (Foto: PR) Bilnyheder Her er Veyrons afløser: 5 vilde facts om den nye Bugatti Chiron

Men nu ser det altså ud til, at der er en ny konge i klassen, som løber med al opmærksomheden. Det er franske Peugeot, der nu har sat sig tungt på toppen. Og hvor det hos VW altså primært var den mindste bil i modelprogrammet, der var populær, så har den franske bilproducent større held med at få sendt nogle af de større modeller ud på vejene.

Fransk dominans
Den mest solgte bil i februar måned blev således Peugeot 208, som altså er en kategori større end Up, og på andenpladsen finder vi Peugeot 308, som størrelsesmæssigt matcher VW Golf.

Norge er det land, hvor der er flest elbiler i forhold til indbyggertallet. (Foto: Norsk Elbilforening/Flickr) Bilnyheder Norge træder på bremsen: Fordele til elbiler på vej væk

De to franske modeller er solgt i henholdsvis 841 og 552 eksemplarer, mens VW Up er henvist til tredjepladsen med 542 solgte modeller.

De fornemme salgstal hos Peugeot skyldes i høj grad en række særdeles attraktive leasingkampagner, som med meget lave udbetalinger og månedlige ydelser gør det let at få fingrene i en ny bil uden den store opsparing i ryggen.

Det er sjældent, man ser en cabriolet i SUV-format, ligesom det heller ikke er ofte, man ser en SUV i mini-klassen. Breeze-konceptet er altså noget af et gadekryds. (Foto: PR) Bilnyheder Friskt VW-koncept: Topløs Polo på stylter

De mange leasingmodeller kan dog få den negative følge, at de, når de efter tre års leasing sættes til salg, kan få priserne på markedet til at falde drastisk, hvilket i sidste ende kan gå ud over bilejere, der selv har investeret i en af de pågældende modeller. Hvor vidt det sker kan dog kun fremtiden vise.

Herunder kan du se de mest solgte biler i Danmark i februar måned.

Det finske dækfirma Nokian Tyres har fremstillet særlige dæk, som er blevet brugt til dæktest, men som ikke stemmer overens med de dæk, der bliver solgt i forretningerne. (Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto) Bilnyheder Stort dækfirma afsløret i omfattende fusk med dæktest