Toyota overrasker: Se deres vilde patent

Toyota er gået stille med dørene, men nu er det kommet frem, at de har taget patent på en særlig type vinger til flyvende biler

Toyotas patent vinder ikke nogen skønhedskonkurrencer, men sådan må det være, hvis man skal kunne flyve på arbejdet. Foto: Patent
Toyotas patent vinder ikke nogen skønhedskonkurrencer, men sådan må det være, hvis man skal kunne flyve på arbejdet. Foto: Patent

Velkommen til fremtiden.

Drømmen om den flyvende bil har eksisteret i hjernerne på science fiction-forfattere, siden bilen blev født.

Så egentlig burde det ikke være nogen overraskelse, at verdens største bilmærke, Toyota, også har forsøgt sig i den retning.

Overraskende er det dog, at japanerne har brygget på ideen ganske længe - vel at mærke uden at det er kommet frem. Der er nemlig dukket patenttegninger op, som er lavet tilbage i 2014, af en flyvende bil.

Det specielle ved Toyotas patentansøgning er, at bilen har foldbare vinger, som er beklædt i et stof meget på samme måde som nogle af de allerførste flyvere, bortset fra at vingerne her kan foldes sammen til næsten ingenting, og derfor opbevares i et rum bag en lille førerkabine.

I alt har Toyota indsendt tre forskellige bud på, hvordan vingerne kan foldes ud og ind.

Ifølge Carscoops.com trækker motoren baghjulene, som samtidig kan drive en propel.

Krav fra EU: VW skal betale milliarder til europæiske bilejere  

Højtflyvende ideer
Bare fordi Toyota har indsendt disse patenter, er det dog ikke ensbetydende med, at firmaet satser seriøst på ideen lige nu og her.

Ofte sørger store virksomheder for at tage patent på 'langt ude' ideer. Hvis ideen så skulle vise sig at holde vand hen ad vejen, så har man allerede patentet i orden.

Men der findes firmaer, som tror seriøst på de flyvende biler. Og i løbet af de sidste år har vi set seriøse bud fra blandt andet Slovakiet.

Aeromobil 3.0 er en lille, ultralet flyver, som kan folde dens 8,32 meter brede vinger ind som en flue. Topfarten som bil er 160 km/t, mens topfarten er 200 km/t i luften.

Problemet er, at prisen er omkring to millioner kroner uden dansk afgift.

Folkene bag Aeromobil håber dog, at deres flyvende bil rammer markedet i 2017.

Terrafugia er et andet firma, som håber at kunne introducere den flyvende bil TF-X i løbet af otte-12 år. Den ser markant mere futuristisk ud og har en topfart i luften på 320 km/t og rækkevidde på 800 km.

Top Gear-drama: Nu kræver 'Joey' at medvært får sparket