Toyota tilbagekalder uduelige airbags

Biler med sideairbags, der er potentielt livsfarlige, tilbagekaldes over hele verden - også i Danmark

Toyota tilbagekalder biler med farlig side-airbag
Toyota tilbagekalder biler med farlig side-airbag
Følg Biler

Toyota udvider sin tilbagekaldelse af biler udstyret med defekte side-airbags fra at omfatte biler i USA til at omfatte resten af verden, det vil sige også Danmark. Defekten forbindes med mindst seks dødsfald og dusinvis af kvæstede.

- Formodentlig er der også nogle biler herhjemme, der skal tilbagekaldes, men det har vi ikke et fuldstændigt overblik over endnu, siger Anders Tystrup til Ekstra Bladet.

Tilbagekaldelsen drejer sig om en sideairbag produceret af virksomheden Takata og rigtig mange af dem.

2,9 millioner
Toyota annoncerede i dag, at selskabet ville tilbagekalde yderligere 2,9 millioner biler på tværs af 24 model-serier produceret mellem april 2003 og december 2008.

Af disse knap tre millioner biler kører langt hovedparten nemlig 1,7 millioner i Europa, mens resten fordeler sig med blandt andet 360.000 i Japan og 190.000 i Kina. Det har ikke været muligt at kaste lys over, hvor mange af disse biler, der eventuelt er solgt herhjemme.

 Airbag-problemer har tidligere fået Toyota til at tilbagekalde biler.

Toyota Danmark vil samle en database over stelnumrene på de biler, der bliver berørt. Listen sendes til Skat, som har ansvaret for Motorregistret, og ad den vej får ejerne af bilerne besked om, at de skal kontakte deres nærmeste Toyota-værksted.

Toyota Danmark lægger også en søgemaskine op på sin hjemmeside, hvor man kan taste sit stelnummer ind og se, om ens bil er omfattet af tilbagekaldelsen.

Takata-problem
I forrige uge, den 16. juni, tilbagekaldte Toyota 1,4 millioner biler i USA, efter at airbag-producenten Takata af de amerikanske myndigheder blev tvunget til at udvide tilbagekaldelsen af de fejlbehæftede airbags.

Ifølge en pressemeddelelse er det den mekanisme, som blæser airbag’en op, der er problemer med.

Også Nissan
Også Nissan tilbagekalder biler af samme årsag. På verdensplan dog et mere beskedent antal nemlig 198.000, hvilket omfatter modellerne Navara, Caravan og Teana produceret mellem april 2007 og december 2008. Nissan har også tilbagekaldt biler i USA og Canada, før tilbagekaldelsen blev udvidet til hele verden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind