Trafikråd: Fartgrænser giver ingen mening

De nuværende hastighedsgrænser på landevejene giver ingen mening, hvis man spørger Rådet for Sikker Trafik – her er deres bud på en løsning

Rådet for Sikker Trafik mener, at man skal differentiere hastighedsgrænserne, så farten kan sættes op på udvalgte strækninger. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)
Rådet for Sikker Trafik mener, at man skal differentiere hastighedsgrænserne, så farten kan sættes op på udvalgte strækninger. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)

De fleste bilister kender det. Du kører på en stor, flad landevej i Vestjylland langt uden for tæt bebyggelse, og der er hverken sideveje eller tæt bevoksning nær vejen. Alligevel må du kun køre 80 kilometer i timen.

Mini har planer om at gøre det muligt for dig at tjene penge på din bil, når du ikke skal bruge den. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder Sådan vil Mini halvere dine udgifter

Samtidig må du på de bakkede sydfynske landeveje, hvor træer og huse står klinet op ad vejen, også køre 80 kilometer i timen. Det giver ingen mening, hvis man spørger Mogens Kjærgaard Møller, der er administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

- Alle kender jo det, at man kan køre på en landevej, hvor man tænker: Hvorfor i alverden må jeg kun køre 80 her? (...) Det giver jo ingen mening, siger han til nyhedsbureauet Ritzau.

"Vi er ikke hastighedstalibanere"
Rådet for Sikker Trafik advarer godt nok mod at sætte hastigheden op på vejene uden videre, men Mogens Kjærgaard Møller understreger, at det eksempelvis kan være forsvarligt på motortrafikvejene.

- Vi er ikke hastighedstalibanere, der siger nej til enhver form for øget fart. Vi siger bare, at man i stedet for at hæve hastigheden generelt på en vejtype skal inddrage de lokale vejmyndigheder og politiet, så man får en differentieret og intelligent løsning, siger han til Ritzau.

Det ene af disse bilmærker ligger i top - det andet indtager en plads bagerst i feltet. (Foto: Thomas Wilmann) Bilnyheder Her er bilmærket med de mest tilfredse kunder

Bilisterne på de danske motortrafikveje kan dog allerede nu se frem til en hævet hastighedsgrænse. Et flertal i Folketinget ventes nemlig i begyndelsen af maj at vedtage et lovforslag, der vil sætte hastigheden på flere strækninger op til 100 kilometer i timen.

Hvad mener du – bør hastighedsgrænserne hæves på flere strækninger? Deltag i debatten herunder.

718 Cayman og 718 Cayman S kan bestilles nu. Modellen introduceres i løbet af efteråret i Danmark. (Foto: PR) Bilnyheder Tjek prisen: Ny Porsche klar til Danmark

74 kommentarer
Vis kommentarer