Undgå trafikkaos - løsningen er en app

Det er blevet nemmere at komme til og fra arbejde, hvis du bor i hovedstadsområdet – ny app giver trafikanter ét samlet overblik

Når der sker uventede hændelser på vejen, kan det hurtigt blive til et trafikalt kaos i København. Det skal en nye applikation fra Vejdirektoratet ændre på. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
Når der sker uventede hændelser på vejen, kan det hurtigt blive til et trafikalt kaos i København. Det skal en nye applikation fra Vejdirektoratet ændre på. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)

Nogle gange kræver det lidt ekstra tålmodighed at skulle igennem trafikken i hovedstadsområdet. For at hjælpe de 250.000 daglige pendlere har Vejdirektoratet og Københavns Kommune lanceret applikationen Trafikken Hovedstaden, som giver et samlet overblik over trafikken.

App'en kommer både bilister, cyklister og rejsende med den kollektive transport til gode med informationer om alt fra glatte veje og cykelstier, sorte lyskryds, opstart af vejarbejder og ændringer på bus- og tognettet, forklarer Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Se også: Spritny Audi-model spottet i København

- Vi har fået en ny mulighed for at skabe bedre fremkommelighed for de mennesker, der dagligt pendler til og fra arbejde i hovedstadsområdet. Når man som pendler samme sted kan få overblikke over, hvordan det står til med trafikken for både biler, kollektiv transport og cykler, så giver det langt bedre mulighed for at ændre sit valg efter dagens trafikale situation, siger Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Vælg tid og sted
De mange vejarbejder i København har i årevis givet trafikale udfordringer. Hos Københavns Kommune glæder man sig derfor over den nye app, som hurtigt kan give trafikanterne overblik over den aktuelle situation.

- Vi skal have trafikken til at glide så gelinde som muligt, og det gør vi bedst ved at give besked om, hvor der er trafikale udfordringer. Med app'en kan man f.eks. se forskellige vejarbejder i København og dermed allerede hjemmefra få besked om, hvad man skal være særligt opmærksom på. Dermed kan vi få folk lettere gennem byen og forhåbentlig også være med til at højne trafiksikkerheden ved at informere bedre, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i pressemeddelelsen.

Se også: X Factor-dommer sælger signeret Citroën CX

Applikationen kan indstilles til at sende push-beskeder, så du altid er opdateret. Og hvis du ikke gider at modtage beskeder, når du sidder på arbejdet og er fløjtende ligeglad med trafikken, kan du indstille push-beskederne til kun at gælde et bestemt område og i et bestemt tidsrum - eksempelvis hverdage fra kl. 8 til 9 om morgenen.

Trafikken Hovedstaden kan hentes i iTunes og Google Play.

Bil nyheder - 8. mar. 2016 - kl. 19:00 Fremtidens dæk gør parkering til en leg

1 af 5 I applikationen kan du blandt andet se, hvilke strækninger, der er særligt belastede.
2 af 5 Du kan også se, hvor der lige nu er vejarbejde.
3 af 5 Applikationen giver blandt andet også adgang til Vejdirektoratets kameraer, så du kan se trafikken på udvalgte strækninger.
4 af 5 Sådan ser det ud, når man følger kameraet på Langebro i retning mod Amager.
5 af 5 Når der sker uventede hændelser på vejen, kan det hurtigt blive til et trafikalt kaos i København. Det skal en nye applikation fra Vejdirektoratet ændre på. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen