Annonce:
Annonce:

Unik udstilling: Sjældne Bond-biler gæster Danmark

Aston Martin har løftet sløret for en tidlig julegave til alle danske James Bond-fans – i næste uge udstilles blandt andre Aston Martin DB10 i København

Både den unikke Aston Martin DB10 og den historiske DB5 gæster Toldboden i København. (Foto: Thibault Camus)
Både den unikke Aston Martin DB10 og den historiske DB5 gæster Toldboden i København. (Foto: Thibault Camus)
Annonce:
Følg Biler

Der er tilsyneladende nogle James Bond-fans, som har opført sig særdeles eksemplarisk i årets løb. I hvert fald har julemanden – i form af Aston Martin Copenhagen – sørget for noget af en julegave til både små og store bilinteresserede.

Den 29. januar udstilles en række uhyre sjældne Aston Martin-modeller på Toldboden i København. Det bliver blandt andet muligt at komme helt tæt på den absolutte stjerne fra den seneste James Bond-film "Spectre". Og her taler vi naturligvis ikke om Daniel Craig eller nogle af de kønne kvinder fra filmen – nej, det er den sjældne Aston Martin DB10, der lægger vejen forbi hovedstaden.

Bilfestival smidt på porten: Her er den nye hjemmebane til DHB

Annonce:

- DB10 er designmæssigt en enestående smuk sportsvogn og afslører noget af den designlinje, der vil præge fremtidige Aston Martin-modeller. Derfor er den også ekstraordinært spændende at kunne vise frem for danske Aston Martin-ejere og fans, og det glæder mig meget, at vi kan dele denne unikke oplevelse med alle som har tid og lyst, lyder det fra Mogens Lindahl-Jessen fra Aston Martin Copenhagen i en pressemeddelelse.

Forsmag på fremtiden
Bilen blev designet til filmen og er kun produceret i ti eksemplarer hvoraf de otte blev brugt til filmoptagelserne. DB10 er baseret på en forlænget Aston Martin V8 Vantage med en 4,3-liters V8-motor. Og selvom den er skabt til filmen, er det ikke en ligegyldig bil i den virkelig verden. Bilen giver efter sigende et fingerpeg om designet på mærkets kommende modeller - ikke mindst DB11, der ventes sidst i 2016.

DB10 er baseret på en forlænget Aston Martin V8 Vantage med en 4,3-liters V8-motor. (Foto: PR)
DB10 er baseret på en forlænget Aston Martin V8 Vantage med en 4,3-liters V8-motor. (Foto: PR)

DB10 markerer 50 års-jubilæet for den britiske sportsvogns entré i 007-universet, som blev med "Goldfinger"-filmen i 1964, hvor den ikoniske Aston Martin DB5 spillede hovedrollen i feltet af biler. Og netop DB5'eren vil også være at finde på Toldboden i næste uge, hvor den får selskab af flere andre James Bond-modeller som Vanquish fra "Die Another Day" og en DBS kendt fra "I hendes majestæts hemmelige tjeneste".

Annonce:

Der er gratis adgang til arrangementet på Nordre Toldbod i København, der foregår 29. december kl. 11-16. Ved fremvisningen kan man også møde Le Mans-racerkøreren Christoffer Nygaard og hans Aston Martin DB9R-racerbil.

Vejdirektoratet: Sådan undgår du kø i juledagene

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: