Valget: Klip i kortet for mobilsnak?

Læserne vil have registreringsafgiften sat ned, og fortsat klip i kortet for mobilsnak. Se hvad danskerne mener

Det skal fortsat koste klip i kørekortet at tale eller betjene din mobil håndholdt, mener svarerne i vores artikel. Foto: Anders Berner
Det skal fortsat koste klip i kørekortet at tale eller betjene din mobil håndholdt, mener svarerne i vores artikel. Foto: Anders Berner

Ekstra Bladet bad i sidste uge læserne sætte kryds ved, hvad de ville lave om trafikpolitisk, hvis de havde magten.

På en sikker førsteplads kom kravet om lavere afgifter på biler med lige knap 80 procent af de afgivne stemmer.

På andenpladsen med 64 procent kom – måske en smule overraskende - kravet om mere kontrol med de mange midtbane-terrorister, der ikke holder til højre på motorvejen.

Selvom du holder stille, må du ikke tale håndholdt mobil. Det fandt en kvinde ud af da hun holdt stille i vejsiden og politiet bankede på og stak hende en bøde. Bilnyheder Bøde for at tale mobil, mens bilen holdt stille

Broklip i kørekortet
På tredje- og fjerdepladsen var der næsten dødt løb mellem lavere brotakster på Storebælt, og at klip i kørekortet, når man taler i mobil, er helt ok. Procenterne var henholdsvis 61,54 og 61,34.

Først på femtepladsen stemmer knap 59 procent på kravet op om færre fotovogne.

Flere fotovogne tak
Lige præcis fotovognene er ellers et varmt debatemne, og mange skælder de fotograferende kassevogne ud for at være pengemaskiner snarere end en faktor, som øger sikkerheden i trafikken. Faktisk ønsker ikke færre end 14 procent af de læsere, der har stemt, at politiet skal have flere fotovogne.

Herefter falder den procentuelle tilslutning til de forskellige emner mærkbart.

Hurtigere på landevej
Godt 45 procent af de aktive læsere vil have højere fartgrænser på landeveje, mens godt 36 procent synes, at fartgrænsen er, som den skal være.

Herfra flader de resterende stemmer ud på de sidste mulige emner at stemme på, det vil sige Flere og bedre motorveje og Flere tog og flere tog til tiden.

19 kommentarer
Vis kommentarer