Vild byttehandel: Kør langt og få en spritny bil

Normalt taber bilen værdi, når du kører i den, men en amerikansk mand har netop byttet sin ni år gamle bil til en helt ny uden at betale en krone

Den niårige Toyota Tundra har stadig mange af sine oprindelige dele – også den oprindelige maling. Nu får ejeren en helt ny model. (Foto: PR)
Den niårige Toyota Tundra har stadig mange af sine oprindelige dele – også den oprindelige maling. Nu får ejeren en helt ny model. (Foto: PR)

Lidt træt og et par buler – ellers er denne gamle Toyota Tundra stadig stærkt kørende.

Et imponerende højt tal på kilometertælleren har udløst en vild 'byt-til-nyt-handel' i USA, da ejeren byttede sin ni år gamle Toyota Tundra til en ny 2016-model, skriver Toyota i en pressemeddelelse.

Store familiebiler bliver efter endt leasing ofte sendt til udlandet. Derfor stiger efterspørgslen markant i Danmark på de brugte modeller. (Foto: Christian Schacht) Bilnyheder Danskerne betaler overpris for brugte familiebiler  

Mere end 1,6 millioner kilometers kørsel har den gamle Toyota tilbagelagt. Men på trods af de mange kilometer er bilen stadig i god stand fortæller den nu tidligere ejer, Victor Sheppard.

– Min bil ser fantastisk ud, og bortset fra et par små buler er den næsten som ny. Selv sæderne ser ud, som da jeg købte bilen. De er selvfølgelig ikke lige så rene, men de er ikke i stykker eller slidte, siger han i pressemeddelelsen.

Victor Sheppard har på ni år tilbagelagt 1,6 mio. km. Det svarer til knap 15.000 kilometer om måneden – det samme som de fleste danskere kører på et år. (Foto: PR)
Victor Sheppard har på ni år tilbagelagt 1,6 mio. km. Det svarer til knap 15.000 kilometer om måneden – det samme som de fleste danskere kører på et år. (Foto: PR)

Bilen har stadig mange af sine oprindelige dele. Eksempelvis skulle både lak, motor og gearkasse være orignale. Men det har ikke været nogen let opgave at undgå udskiftning, fortæller Ron Weimer, administrerende direktør hos Greg Leblanc Toyota-forhandleren, hvor bilen blev byttet.

– De fleste bliver enormt overraskede over, hvor mange af bilens oprindelige dele der stadig er i brug. Victor har været grundig i sin vedligeholdelse, fortæller han i pressemeddelelsen.

Overvejer du at købe en dieselbil skal du tage dine kørevaner med i betragtningen. Dieselbiler egner sig nemlig bedst til lange motorvejsstrejkninger. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen) Bilnyheder Diesel eller benzin? Det skal du vælge  

Og 'grundig' er det helt rigtige ord, for i løbet af sine ni år har Tundraen nemlig været hos forhandleres serviceværksteder hele 117 gange.

Skal skilles ad
Hos Toyota har medarbejderne fået julelys i øjnene, for den niårige Tundra kan give dem stor indsigt i, hvordan en bil med en kilometertæller, der har nået så højt et tal, ser ud indvendigt.

Bilen skal altså skilles helt ad på Toyotas tekniske center.

– Det er virkelig sjældent, at man finder en bil i den tilstand med oprindelige dele, der har kørt mere end en million mil. Vores hold har planer om at skille hele bilen ad, kofanger til kofanger, top til bund, for at se, hvordan den kvalitet og sikkerhed, vi designede, konstruerede og byggede ind i Tundraen, har holdt sig i den virkelige verden, siger Mike Sweers, ledende bilingeniør på Toyota Technical Center.

Processen med at få skilt bilen ad forventes at vare flere måneder, da ingeniørerne skal undersøge alle bilens dele.

Det er ikke sjovt at finde sin bil med en skade, som den ikke havde, da man forlod den. Men en seddel i forruden kan gøre stor forskel. (Arkivfoto: John P. /Flickr) Bilnyheder Efterlod hylende sjov besked og blev tilgivet uheld  

35 kommentarer
Vis kommentarer