Vild duel: AK-47 mod Fords skudsikre politibil

Ford har forsøgt at gøre politiets biler endnu mere sikre – her kan du se, om det fungerer i praksis

Her kan du se, hvordan Fords politibil klarer sig i testen. (Video: PR)

Det er de færreste biler, der slipper godt fra et møde med en kalasjnikov eller en jagtriffel. Og da slet ikke hvis de kombineres med panserbrydende ammunition. Men hos Ford mener man at have fundet en løsning, der blandt andet kan gøre det mere sikkert for politifolk at sidde bag rattet.

Se også: X Factor-dommer sælger signeret Citroën CX

Selvom det er sjældent, at politifolk ender i en skudveksling, hvor der bliver brugt panserbrydende ammunition, så er det desværre en stigende tendens, og derfor har politikredse fra hele verden efterlyst mere skudsikre biler, lyder meldingen fra Ford.

Verdens første
I forvejen var Fords skudsikre biler Type III-godkendt, hvilket betyder, at de kunne modstå skud fra alle håndvåben og ikke-panserbrydende ammunition op til 30-kaliber.

Se også: Spritny Audi-model spottet i København

Den nye Type IV-godkendelse skulle dog både kunne klare skud fra en riffel og en AK-47 med en kraftigere ammunition. Ifølge videoen er Ford den første bilproducent i verden, der har opnået denne godkendelse.

I videoen ovenfor kan du se, hvordan den skudsikre bil klarer sig mod de kraftfulde våben.

Det er et fransk firma kaldet NAVYA Technology, som har udviklet de førerløse busser. (Foto: PR) Bilnyheder - 11. mar. 2016 - kl. 15:51 Her kan du opleve selvkørende busser i 2018

23 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere