Vild Volvo vil vinde verdensmesterskab

Den svenske bilproducent kaster sig fra næste år ind i international motorsport med tre vilde modeller, der skal hente guld hjem til Sverige

Det er en særlig Polestar-version af Volvo S60 med 400 hk, der næste år gør sin entré i FIA WTCC. (Foto: PR)
Det er en særlig Polestar-version af Volvo S60 med 400 hk, der næste år gør sin entré i FIA WTCC. (Foto: PR)

Næste år stiller Volvo i form af Polestar Cyan Racing op med tre racere i FIA World Touring Car Championship. Det er Volvo S60 i en særlig Polestar-version, der skal sikre successen på racerbaner verden over.

Se også: VW midt i krisen: Nu fokuserer vi på elbiler  

Polestar er det stempel, Volvo bruger til deres højtydende modeller, ligesom AMG og Mercedes samt M og BMW. Cyan Racing er Polestars officielle motorsportspartner. Den helt nye Volvo-racer har en firecylindret turbomotor på 400 hk, der er bygget på samme teknologi som Volvos nye Drive-E motorfamilie.

- Det er stort for os alle i Polestar Cyan Racing at kunne meddele, at vi giver os i kast med FIA World Touring Car Championship; et program hvis formål kan koges ned til én ting: At hente verdensmesterskabet hjem til Sverige, lyder det fra Alexander Murdzevski Schedvin, der er chef for motorsport hos Polestar.

Se også: Dårlige salgstal: Maserati trykker på pause-knappen  

Nostalgisk racerløb
Meddelelsen kom på trediveårsagen for den ikoniske Volvo 240 Turbo’s sejr i det europæiske Touring Car-mesterskab. I den forbindelse har Volvo lavet en nostalgisk video som optakt til næste års engagement i FIA WTCC.

 

Hos Volvo forventer man dog også, at erfaringerne fra motorsporten på sigt kommer de almindelige forbrugere til gode.

- Vi har valgt FIA WTCC som global motorsportsplatform, fordi serien kombinerer den avancerede teknologi, der kendetegner vores Volvo’er, med spændende motorløb over hele verden. Mesterskabet gør det muligt for os at videreudvikle teknologier og udnytte de erfaringer, vi høster på banerne til gavn for Volvo-kunder med særligt fokus på ydelse, siger Niels Möller, der er chef for aktiviteterne i Polestar.

19 kommentarer
Vis kommentarer