Annonce:
Annonce:

Vildt Volvo-koncept: Gør bilen til en dagligstue

Volvo vil gøre hverdagskørsel til en luksuriøs og komfortabel oplevelse med selvkørende koncept

Med det nye koncept kan du læne dig tilbage og bruge den daglige transporttid på andet end blot at køre bilen. (Foto: PR)
Med det nye koncept kan du læne dig tilbage og bruge den daglige transporttid på andet end blot at køre bilen. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

De fleste, der til daglig pendler til og fra arbejde, kan nikke genkende til, at der ikke er meget sjov ved triviel hverdagskørsel. Helt nøjagtigt bruger den gennemsnitlige bilist ifølge en amerikansk undersøgelse 26 kedelige minutter på at køre til arbejde, men i fremtiden skal den tid bruges bedre med en kombination af selvkørende biler og ny indretning af bilens interiør, hvis det står til Volvo.

Lavere afgift: Så meget falder fire populære biler i pris

Den svenske bilproducent er blandt de bilmærker, der er længst fremme på området, og her har man netop løftet sløret for et helt nyt selvkørende koncept. Det bliver kaldt Concept 26, og titlen på projektet afspejler således den gennemsnitlige daglige transporttid til arbejdet.

Annonce:

Tag styringen – når du vil
Volvos udgangspunkt er, at man som bilist selv kan bestemme, om man vil nyde køreoplevelsen med hænderne på rattet og med fuld kontrol over bilens bevægelser, eller om man lade bilen løse opgave og foretage sig noget helt andet.

- Det handler om mennesker. Vores forskning viser, at hvis man har adgang til fuldt autonom kørsel, ønsker nogen at bruge tiden kreativt, mens andre hellere vil læne sig tilbage og slappe af, se online medier eller lytte til musik. Autonom kørsel giver mulighed for det hele, fortæller Robin Page, der er chef for interiørdesign hos Volvo Cars.

Fiat genopliver legendarisk letvægts-roadster

Concept 26 er opbygget omkring et helt nyt, patenteret sædedesign med tre indstillinger: Drive, Create eller Relax. Med disse tre indstillinger skaber konceptet en ny platform for autonom kørsel, som hen ad vejen kan tilpasses nye behov og teknologier.

Når føreren ønsker at uddelegere kørslen til bilen, trækkes rattet ind mod instrumentbrættet, og et stort display dukker op fra instrumentpanelet, som gør det muligt at arbejde, se TV, eller hvad man nu ellers kan finde på.

Annonce:

På gaden i løbet af to år
Man må sige, at Concept 26 fuldstændig ændrer på det grundlæggende interiørdesign i biler, som vi kender det i dag og skaber plads, som fører og passagerer kan bruge, som de ønsker. Og selvom det ser futuristisk ud, går der ikke nødvendigvis særlig længe, før vi ser det i bilerne på vejene.

- Den fleksible tilgang til teknik og design, vi har fået med vores nye skalerbare produktarkitektur, betyder, at vi let kan gøre koncept til virkelighed, lover Peter Mertens, der er chef for Volvos afdeling for forskning og udvikling.

Frit udsyn: Cadillac gør passagerer usynlige

Volvos selvkørende projekt kulminerer første gang i løbet af 2017 med en større flåde af selvkørende biler, der skal transportere Volvo-kunder på vejene omkring hovedkvarteret i Göteborg.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: