Annonce:
Annonce:

VW-direktør på kanten af sædet - nu afgøres hans skæbne

BESTYRELSESMØDE: Volkswagen-bossen er øverste punkt på dagsordenen

Volkswagens CEO, 68-årige Martin Winterkorn, er kendt for sin tekniske skarpsindighed, skriver britiske The Guardian. (Foto: AP)
Volkswagens CEO, 68-årige Martin Winterkorn, er kendt for sin tekniske skarpsindighed, skriver britiske The Guardian. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Biler

Netop nu mødes Volkswagens bestyrelse for at drøfte skandalen, som har rystet Tysklands største bilproducent i sin grundvold.

Og øverste punkt på dagsordenen er, om firmaets 68-årige topboss, Martin Winterkorn, skal have en fyreseddel. Det skriver det tyske nyhedsbureau Dpa.

Det sker efter, at bilproducenten har indrømmet, at de har installeret software i 11 millioner af deres biler, som er designet til at narre såkaldte udledningstests. Softwaren fik det til at se ud som om, at bilerne bevarede deres ydeevne uden at det gik ud over miljøet. Der er indtil videre afsat 6,5 milliarder til at dække skandalen.

Topmødet med bestyrelsen afholdes ifølge tyske medier på et hemmeligt sted i Wolfsburg.

Bestyrelsen vil blandt andet kræve svar på, om Winterkorn havde kendskab til et scenarie som havde til formål at at narre lovgivere og forbrugere om emissionen af dieselmotorer i bilerne.

Annonce:

Volkswagen: Sandsynligvis svindler-software i Danmark

Vanskelig situation
Det tyske medie Hannoversche Allgemeine Zeitung skriver, at hovedaktionærerne har mistet tilliden til Winterkorn, og at andre iagttagere mener, at hans job hænger i en tynd tråd.

Men ifølge det britiske medie The Guardian er Winterkorn kendt for dygtig købmandskab og sin særlige tekniske skarpsindighed. Han er med andre ord ikke umiddelbart en type, som ikke er interesseret i bilernes ydeevne og miljøvenlighed, skriver mediet.

Derfor er bestyrelsen i disse minutter i en 'vanskelig situation', siger en kilde tæt på sagen til nyhedsbureauet Reuters. En situation, hvor de skal forsøge at afgøre Winterkorns skæbne, mens de endnu ikke kender alle skandalens detaljer og fulde omfang.


Få et overblik over skandalen her. (Foto: AP/redigering: Mikkel Cramon)

S savner dansk handling i Volkswagen-skandale: Regeringen må vågne op

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: