Annonce:
Annonce:

VW fejrer GTI-jubilæum med særlig model

Efter 40 og og mere end to millioner solgte Golf GTI-modeller kommer nu en særlig jubilæumsversion.

Volkswagen markerer 40-års jubilæet for Golf GTI ved at introducere en GTI Clubsport, der er den hurtigste Golf GTI nogensinde. (Foto: PR)
Volkswagen markerer 40-års jubilæet for Golf GTI ved at introducere en GTI Clubsport, der er den hurtigste Golf GTI nogensinde. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Det hele begyndte med en lille gruppe Volkswagen-ingeniører, der i deres fritid legede med idéen om at forvandle den lille brændstoføkonomiske og praktiske Golf til en sportsvogn. De lagde en 110 hk stærk 1,6-liters motor i bilen, strammede undervognen op, satte større bremser på. Således blev Golf GTI født for 40 år siden.

Opel på vej med ny elbil – på markedet i 2017

Ingeniørerne præsenterede projektet for Volkswagens ledelse, der – efter en prøvetur på Volkswagens testbane – var vilde med konceptet. Men da en Golf GTI ville koste det dobbelte af den billigste Golf, satte ledelsen et beskedent salgsmål på 5000 styk. Det tal blev de hurtigt nødt til at opjustere.

Annonce:

Den hurtigste Golf GTI nogensinde
Golf GTI blev absolut ikke nogen døgnflue. Kombinationen af en praktisk familiebil og præstationer som en sportsvogn viste sig at være langtidsholdbar, og gennem fire årtier og syv generationer af Golf er det nu blevet til over to millioner solgte Golf GTI-modeller.

Golf GTI Clubsport kan bestilles nu og koster fra 518.792 kr. (Foto: PR)
Golf GTI Clubsport kan bestilles nu og koster fra 518.792 kr. (Foto: PR)
 

Volkswagen markerer 40-års jubilæet for Golf GTI ved at introducere en GTI Clubsport, der er den hurtigste Golf GTI nogensinde. 100 km/t nås på blot 5,9 sekunder, og den har en elektronisk begrænset topfart på 250 km/t.

18 sjældne biler til salg: Rig komiker tømmer garagen

De imponerende præstationer sikres med en optimeret 2,0 TSI-turbomotor, der yder 265 hk, hvilket er 35 hk mere end Golf GTI Performance. Men der er mere endnu, for motoren er udstyret med en Boost-funktion så motorens effekt kortvarigt øges til 290 hk, når speederen trædes i bund. Denne Boost-funktion er til rådighed fra 3. til 6. gear, hvis Sport-programmet er aktiveret.

Annonce:

Mere præcision og stabilitet
Ligesom alle de øvrige Golf GTI-versioner er Clubsport udstyret med en særlig sportsundervogn, så den står 15 mm lavere end en standard Golf. Undervognen er yderligere optimeret på Clubsport med andre fjedre, støddæmpere og bumpstops, der giver mere direkte køreegenskaber og øget præcision i styrtøjet.

Prisen styrtdykker: Så meget er Seat Leon faldet i værdi

Clubsport er også optimeret aerodynamisk med en anden front- og bagkofanger og en mere vinklet tagspoiler, hvilket øger downforce og bidrager til ekstra stabilitet og højere svinghastigheder.

Visuelt adskiller Clubsport sig fra de øvrige Golf GTI-versioner ved at have en frontkofanger med anderledes udformede finner og luftindtag i hver side, et centralt køleluftindtag flankeret af to mindre trekantede luftkanaler og nederst en diskret spoiler.

Verdens hurtigste: Se den vilde bedstemor-scooter med slag i

Hen langs siderne af bilen er der sorte stafferinger med Clubsport-modelbetegnelse, og smedede 18” letmetalfælge hører til standardudstyret. Bagfra kan Clubsport kendes på den todelte tagspoiler og en bagkofanger med diffusor og integrerede forkromede udstødningsrør i hver side, der er større end på en standard Golf GTI.

Annonce:

Golf GTI Clubsport kan bestilles nu og koster fra 518.792 kr. med 6-trins DSG-gear og tre-dørs karrosseri. Priserne for Golf GTI Clubsport med 6-trins manuel gearkasse ligger ikke fast endnu.

Guide til valentinsdag: Find den perfekte bil til din date

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: