VW ikke alene: Her er fem af bilhistoriens største skandaler

En af bilhistoriens største skandaler ruller lige nu med VW i hovedrollen. Men mange andre mærker har tidligere sjusket og fusket. Vi ser nærmere på fem historiske skandaler

Manden bag DeLorean blev både anklaget i en narkosag og en bedragerisag. Virksomheden gik konkurs. (Foto: RM Sotheby's)
Manden bag DeLorean blev både anklaget i en narkosag og en bedragerisag. Virksomheden gik konkurs. (Foto: RM Sotheby's)

Verdens største bilfabrikant, VW-koncernen, befinder sig for tiden midt i en af bilhistoriens absolut største skandaler. Men det er langt fra første gang, der er sket chokerende afsløringer i bilbranchen. Her ser vi tilbage på fem af de største skandaler.

1. Fik narkosag på halsen
Mange husker den futuristiske firser-sportsvogn DeLorean DMC-12 fra Tilbage til fremtiden-filmene. Udstyret med en doven 2,8-liters V6-motor, som også fandt anvendelse hos Volvo og Renault, kunne præstationerne dog langt fra leve op til det sportslige, kileformede design med mågevingedørene.

Men det var ikke kun bilen i sig selv, der så bedre ud, end den egentlig var. Det samme gjaldt virksomheden som helhed.

Manden bag foretagendet hed John DeLorean og havde gjort kometkarriere i bilbyen Detroit hos General Motors. Men John DeLorean havde en drøm om, at bygge sin egen sportsvogn.

(Foto: AP) Bilanmeldelser - 24. sep. 2015 - kl. 12:32 Volkswagen indrømmer: Vi har også svindlet i Europa

Til det formål havde han brug for penge, som bl.a. blev skaffet blandt flere Hollywood-berømtheder, der blev lokket til at investere i virksomheden.

Den første prototype blev vist frem i 1976, men først i 1981 lykkedes det for John DeLorean at få sat sin drømmebil i produktion. Selvom bilen var tiltænkt det amerikanske marked, foregik produktionen i irske Belfast, fordi han her kunne få tilskud til opstart af virksomheden.

Drømmen døde dog hurtigt. I 1982 blev John DeLorean arresteret i en større kokain-sag, og kort tid efter gik virksomheden konkurs. Han blev senere frifundet i kokain-sagen, men fik en stribe bedragerisager på halsen og måtte betale mange millioner til advokater og kreditorer.

Han fik dog produceret over 9000 biler, før projektet lukkede.

2. Så stort på sikkerhed
Tilbage i 1965 var det særligt Chevrolet, der kom i fedtefadet, da den dengang 32-årige advokat Ralph Nader skrev bogen "Unsafe at Any Speed". Bogen angreb store dele af den amerikanske bilindustri for ikke at gøre nok for at gøre bilerne sikre.

Se også: Danske biler forurener mere end de er godkendt til

Modellen Chevrolet Corvair kom under angreb for sine køreegenskaber. Ifølge bogen var den direkte farlig at køre i med sin hækmotor og såkaldte pendulaksler - en kombination, der gjorde, at bilens bagende kunne opføre sig uforudsigeligt og ustabilt.

På det tidspunkt døde omtrent 40.000 mennesker årligt i trafikken i USA, mens sikkerhedsseler var ekstraudstyr. Bogen betød bl.a., at der kom en lov om brug af sikkerhedsseler.

Efter bogen
Efter bogen "Unsafe at Any Speed" udkom i 1965 blev Chevrolet Corvair berygtet for sine farlige køreegenskaber. (Foto: PR)

3. Daimler lavede "upassende betalinger"
I nyere tid har der også været anseelige skandaler i bilbranchen.

– Det er ingen overdrivelse at beskrive korruption og bestikkelse som standard forretningsgang hos Daimler.

Så bramfrit beskrev direktøren for det nationale amerikanske Securities and Exchange Commission, Robert Khuzami, den tyske bilfabrikant, efter Daimler i 2010 indgik et forlig på 185 mio. dollar (ca. 1,2 mia. kr.) som følge af korruptionsanklager.

Motorstyringen på VW's TDI-motorer indeholder en særlig snyde-funktion, som gør bilernes udledning mindre miljøskadelig. Men kun når i en testsituation. (Foto: PR) Bilnyheder - 23. sep. 2015 - kl. 14:03 Grafik: Sådan snyder VW

Firmaet, der står bag Mercedes Benz, blev blandt andet beskyldt for at have overført 56 mio. dollar i "upassende betalinger" og returkommission i forbindelse med FN's skandaleramte Olie for mad-program i Irak.

4. Toyotas speederproblemer
I 2014 blev Toyota idømt den på det tidspunkt største bøde til en bilfabrikant af det amerikanske justitsministerium. 1,2 mia. dollars svarende til små otte mia. danske kroner skulle den japanske virksomhed betale.

Det skyldtes bl.a., at Toyota to gange havde løjet for offentligheden og forsøgte at skjule problemer med biler, hvor speederen havde sat sig fast. Den defekte speeder resulterede blandt andet i en dødsulykke, hvor en familie på fire omkom.

Allerede inden ulykken var Toyota tilsyneladende klar over problemet, uden at de problemfyldte modeller blev kaldt tilbage. Da japanerne senere krøb til korset, blev 9,3 mio. biler samtidig kaldt til service for at rette op fejlen.

Takata, som er leverandør af airbags til flere bilmærker, blev taget i at have sendt defekte airbags på gaden. (Foto: Colourbox)
Takata, som er leverandør af airbags til flere bilmærker, blev taget i at have sendt defekte airbags på gaden. (Foto: Colourbox)
 

5. Defekte airbags
Indkaldelser til ekstraordinære serviceeftersyn sker fra tid til anden, men når man som den japanske virksomhed Takata er underleverandør til ti af verdens største bilfabrikanter, bliver skandalen ganske omfattende, når man leverer et defekt produkt.

Fra 2000 til 2008 leverede Takata airbags til mindst 17 mio. biler, der risikerede at påføre passagererne livsfarlige skader i stedet for at beskytte dem.

Ifølge New York Times kendte Honda og Takata allerede til problemet i 2004, men valgte ikke at fortælle myndighederne om det. Det kostede bøder til såvel Honda som Takata.

98 kommentarer
Vis kommentarer