VW jagter succes: Lover øget rækkevidde i elbiler

Den elektriske VW e-Golf skal gøres mere attraktiv med yderligere 21 hk og en rækkevidde på op til 299 km

VW e-Golf er den absolut mest miljøvenlige bil i Golf-familien, fordi den udelukkende kører på strøm. Fra begyndelsen af næste år, kommer den desuden til at køre lidt længere på en opladning – næsten 300 km i alt. (Foto: VW)
VW e-Golf er den absolut mest miljøvenlige bil i Golf-familien, fordi den udelukkende kører på strøm. Fra begyndelsen af næste år, kommer den desuden til at køre lidt længere på en opladning – næsten 300 km i alt. (Foto: VW)

Dieselgate spøger i allerhøjeste grad stadig hos Volkswagen, så hele organisationen har sat som mål, at man vil sælge en million el- og hybridbiler om året i 2025.

Konkret betyder det, at firmaet skal til at rulle flere modeller ud, som virker appetitlige for almindelige bilkøbere, der ikke kun opfatter sig selv som klima-hippier.

Volkswagen e-Golf får eksempelvis en opdateret drivlinje senere på året, som øger rækkevidden med op til 100 km. Det er ret godt taget i betragtning af, at rækkevidden på den nuværende model er 199 km.

Chef for udvikling af elektriske biler hos Volkswagen, Volkmar Tanneberger, forklarer til Autocar, at den officielle rækkevidde for den opdaterede e-Golf vil være 299 km.

Ved realistisk brug vil det betyde, at du kan forvente at kunne køre små 200 km uden at skulle bekymre dig om, at varme og andre bekvemmeligheder sluger strøm.

Det er sjældent, man ser en cabriolet i SUV-format, ligesom det heller ikke er ofte, man ser en SUV i mini-klassen. Breeze-konceptet er altså noget af et gadekryds. (Foto: PR) Bilnyheder Friskt VW-koncept: Topløs Polo på stylter  

Får et større batteri
VW e-Golf får et nyt batteri med 36 amperetimer i stedet for det gamle batteris 24 amperetimer. Batteriet vokser samtidig fra 24,2 kWh til 35,8 kWh.

Det større batteri giver en lille vægtforøgelse på 20 kg, men det bliver heldigvis kompenseret af en kraftigere elektrisk motor, der yder 21 hk mere, så e-Golf i alt får 135 hk.

0 til 100 km/t overstås 1,1 sekund hurtigere end med den gamle drivlinje, og tager nu i alt 9,3 sekunder. Topfarten er også øget fra 140 til 150 km/t.

e-Golf får sammen med resten af Golf-familien et facelift til oktober og kommer formentlig til salg i starten af 2017.

Den opgraderede udgave af Up forventes at være hos de danske Volkswagen-forhandlere i løbet af sensommeren. (Foto: PR) Bilnyheder Verdenspremiere: Dansker-favorit får et tiltrængt facelift  

30 kommentarer
Vis kommentarer