VW skal spare: dropper Polo-udgave

VW vil skrotte flere bilmodeller for at spare penge og få større overskud - hvad synes du, at VW skal skrotte?

Den tredørs Polo sælger ikke godt nok. Derfor bliver den ofret for at VW kan komme til at tjene flere penge
Den tredørs Polo sælger ikke godt nok. Derfor bliver den ofret for at VW kan komme til at tjene flere penge

Det kniber for VW at tjene store penge. Sidste år gav blot et overskud på 2,5 procent (ifølge autonews.com). I 2013 var overskudsgraden 2,9 procent - så det går den forkerte vej for en af verdens absolut førende bilproducenter. Ifølge koncerndirektør Martin Winterkorn skal man skovle 6 procent ind i overskud for at være tilfredse. Og for at nå derhen, skal der foretages besparelser - kæmpe besparelser på 5 milliarder euro - ifølge en plan, som blev offentliggjort i juli sidste år. Planen er, at de 6 procents overskud allerede skal opnås i 2017.

Se også: Polo, Fiesta, 208, Fabia eller Corsa - hvem vinder

Ud med Eos
En af hjørnestenene i spareplanen er netop blevet afsløret - hidtil har alle detaljer i planen været forbeholdt direktionen hos VAG (Volkswagen Aktiengesellschaft). VW vil ganske enkelt slukke lyset for de modeller, der ikke skæpper i kassen. Det drejer sig blandt andet om ståltags-cabriolet'en Eos og den tredørs VW Polo.

Hvornår har du sidst set en VW Eos? Nej vel? Eos sælger dårligt, og bliver også droppet
Hvornår har du sidst set en VW Eos? Nej vel? Eos sælger dårligt, og bliver også droppet

Tredørs biler er nemlig stadigt sværere at finde kunder til, noget som franske Renault tog konsekvensen af ved udelukkende at tilbyde den nye Clio med fem døre og som stationcar. Og nu følger VW efter alt at dømme trop.

Se også: VW Polo: klassisk vindertype

Afhængig af Audi
Fremover vil VW altså være bedre til at tjene sine penge selv og gøre sig mindre afhængige af både Audi og Porsches store indtægter til hele koncernen. I det regnestykke tæller med at både Audi og Porsche er blevet en smule dårligere til at tjene penge end tidligere. Porsche har reduceret sin gevinst fra 18 til 15,8 procent som følge af en massiv investering i den nye Cayenne-lillebror Macan, og Audi er endnu ikke lykkedes med at sætte BMW af tronen som den største producent af premium-biler.

Kinaselskaber topper
Stagnerende salgstal i både Kina og Rusland gør ikke situationen bedre for VW. Men der er heldigvis også positive takter - for hvis man medregner de to store joint-ventures, som VW har i Kina (Shanghai Volkswagen Automotive og FAW-Volkswagen Automotive Company) er det samlede overskud for hele koncernen hele 18 mia. euro, hvilket ifølge koncerndirektør Martin Winterkorn "gør os til en af de bedste i vores industri".

Fabia er blevet helt smart at skue og kører godt. Den stærke 1,2-turbomotor er effektiv, og bilen letkørt som en japaner Bilanmeldelser - 10. mar. 2015 - kl. 16:21 Skoda Fabia: fornuft i fokus

Kilder: Reuters, Bloomberg, Automotive News Europe

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere