VW taber terræn – her er den nye konge på brugtbilmarkedet

Skal du købe eller sælge en brugt bil? Her kan du se, hvilke modeller der hitter hos danskerne

Her er den mest populære bil blandt de brugte modeller i øjeblikket. Tryk videre til næste billede, for at se hele bilen. (Foto: PR)
Her er den mest populære bil blandt de brugte modeller i øjeblikket. Tryk videre til næste billede, for at se hele bilen. (Foto: PR)

VW Golf har altid været lidt af en favorit på brugtbilmarkedet, hvor den i flere år har været den absolut mest solgte model. Det var også tilfældet i 2015, men der er tilsyneladende nye tendenser på brugtbilmarkedet her i 2016.

Hvor vidt det er efterdønninger fra efterårets dieselskandale kan være svært at sige entydigt, men faktum er dog, at VW Golf i løbet af de to første måneder af 2016 er blevet overhalet indenom af flere konkurrerende bilmodeller, lyder meldingen fra onlineportalen Biltorvet.

Se også: Royal Renault: Kronprinsesse Marys kongeblå elbil til salg  

Førstepladsen på listen over de mest handlede brugtbiler indtages suverænt af Ford Fiesta. Med sig i overhalingsbanen har Fiesta taget Ford Mondeo, og en ganske overraskende er Mercedes-Benz C-klasse, der er den tredjemest solgte model på biltorvet.dk i løbet af årets første måneder.

Årets Brugtbil 2015
VW Golf er således henvist til fjerdepladsen på listen over solgte bilmodeller på biltorvet.dk i løbet af januar og februar måned.

- Det springer i øjnene, at Mercedes-Benz C-klasse i 2016 pludselig er med helt fremme som en af de mest solgte på brugtbilsmarkedet. Forklaringen er, at der er kommet et stort antal leasingbiler på brugtbilmarkedet, da der blev leaset mange C-klasse i 2012 og 2013, forklarer Erik Stevns, der er Key Account Manager hos Biltorvet, og fortsætter:

Se også: Kør på ferie i elbilen: Fransk opfindelse forlænger rækkevidden  

- Mercedes-Benz C-klasse blev desuden kåret til årets brugte bil i foråret 2015, og de to ting sammenholdt er ensbetydende med, at salget af brugte Mercedes-Benz C-klasse er kulmineret her i begyndelsen af 2016.

Volkswagen er stadig størst
Det er dog ikke kun VW Golf, som er en smule presset på brugtbilmarkedet her i begyndelsen af 2016, for samme tendens gælder storebroren VW Passat.

Se også: Skoda vil jorde Peugeot: Så billigt kan du lease en Fabia Combi  

I begyndelsen af 2015 var Passat med helt fremme i toppen af salgsstatistikken – kun overgået af VW Golf – men VW Passat har ligeledes oplevet et faldende salg i begyndelsen af 2016.

Den store tysker er stadig populær på brugtbilmarkedet, men fra at være den næstmest solgte i de to første måneder af 2015, så er Passat røget ned på sjettepladsen i 2016. Samlet set går det dog stadig fint for Volkswagen-koncernen, hvis man medregner mærker som Audi, Skoda og Seat.

Se også: Her er de bedste tilbud: Populære bilmærker i vild leasing-krig  

- Det er interessant, at Ford er så dominerende i top 5 i 2016, hvor VW var dominerende i 2015. Hvis man ser på de samlede mærker under VW koncernen, så er Volkswagen dog stadig absolut størst på brugtbilmarkedet, konkluderer Erik Stevns fra Biltorvet.

Herunder kan du se salgstallene for de 10 mest populære brugte biler.

Fremtidens selvkørende biler får måske en helt ny type dæk, som gør dem både mere manøvredygtige og sikre. (Foto: PR) Bilnyheder - 8. mar. 2016 - kl. 19:00 Fremtidens dæk gør parkering til en leg  

1 af 2 Det er Ford Fiesta, der har lagt sig klart i spidsen. Sidste års mest solgte bil er henvist til fjerdepladsen. (Foto: PR)
2 af 2 Her er den mest populære bil blandt de brugte modeller i øjeblikket. Tryk videre til næste billede, for at se hele bilen. (Foto: PR)
12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere