Bilejer fik nok: Smadrede ruden på bilen for at komme ind til biltyv

En bilejer fik tirsdag aften stoppet en biltyv fra at stjæle hans bil, men i processen blev han både ramt af bilen og måtte smadre en rude med en jernstang.

Biltyven formåede ikke at starte motoren, men fik dog bilen til at hoppe frem og ramme ejeren, der faldt ind over kølerhjelmen. Arkivfoto: Colourbox
Biltyven formåede ikke at starte motoren, men fik dog bilen til at hoppe frem og ramme ejeren, der faldt ind over kølerhjelmen. Arkivfoto: Colourbox

En 27-årig bilejer fra Østjylland måtte tirsdag aften tage utraditionelle midler i brug for at stoppe en biltyv fra at køre væk i hans bil.

Ifølge politiets døgnrapport fik den 27-årige mand øje på den fremmede, der sad bag rattet af hans bil i indkørslen, omkring klokken 22.45, og han gik straks hen for at forsøge at stoppe tyven på egen hånd.

Først forsøgte han at rive bildøren op, men den viste sig imidlertid at være låst, og biltyven nægtede da også i første omgang at give op og stige ud af bilen.

I stedet forsøgte tyven at få bilens motor startet. Det lykkedes ikke, men han formåede dog at få bilen til at give et hop frem og ramme ejeren. Han "rullede rundt på kølerhjelmen", som det fremgår af politirapporten.

Smidt ud hjemmefra
Den 27-årige kom ikke noget til ved uheldet, men hans fremgangsmåde blev dog hurtigt noget mere resolut. Han fandt en jernstang og slog den så hårdt ind i ruden på sin egen bil, at glasset smadrede.  

Det fik angiveligt biltyven til at tage flugten. Inden han nåede så langt, fik han dog gjort opmærksom på, at han netop var blevet løsladt fra fængslet og var smidt ud hjemmefra.

En bulgarsk lastbil måtte splittes helt ad, før politiet kunne konstatere, at fartskriveren var manipuleret. Lastbilen på billedet har intet med den pågældende sag at gøre. Arkivfoto: René Schütze/Ritzau Scanpix Biler Bulgarsk chauffør og vognmand får 508.000 i bøde for at manipulere lastbil

Selv om bilejerens metode i dette tilfælde var effektiv, anbefaler Østjyllands Politi den ikke. I stedet bør man ifølge politiet som hovedregel ringe 112 og observere på afstand.

- Det er altid en konkret vurdering, men man må ikke gribe til selvtægt. I det her tilfælde smadrer bilejeren ruden på den anden side af bilen, og det er derfor vurderingen, at han ikke truer biltyven. Han vil bare gerne ind i sin bil, siger Jacob Christiansen, der er pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

Politiet efterlyser nu biltyven, der beskrives som 20-25 år gammel, dansk af udseende, ca. 180 cm høj, robust bygget og iført en grøn armyjakke.

Biltyven ringede ejeren op og udgav sig for at være fra et bilglasfirma, der netop havde færdiggjort arbejdet på den stjålne bil. Arkivfoto: Mads Winther/Ritzau Scanpix Biler Mand stjal Jeep: Ringede så til ejeren for starthjælp

65 kommentarer
Vis kommentarer