Annonce:
Annonce:

Bilejer fik politiet på nakken: Folk troede, de hørte skud

Politiet i den norske by Bø fik flere opringninger om skud i løbet af samme weekend. Forklaringen var dog noget mere fredelig

Udstødningen på en ældre Opel udsendte så høje knald, at folk troede der blev skudt i gaderne. Foto: Thomas Borberg
Udstødningen på en ældre Opel udsendte så høje knald, at folk troede der blev skudt i gaderne. Foto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Biler

Hånden på hjertet: Lyden fra et overdimensioneret og eftermonteret udstødningsrør får ikke den fornuftige øko-dieselmotor til at lyde som en buldrende amerikansk V8, uanset hvor meget vi anstrenger os.

Men opmærksomheden på gaden, den får vi da. Selv om det trods alt er sjældent, det kommer så vidt, som det for nylig skete for ejeren af en gammel Opel fra Bø, en lille by tre timers kørsel fra Oslo.

Da han i sidste weekend kørte gennem byen, lød der nemlig så høje knald fra udstødningen, at folk troede, der blev skudt i gaderne. Det skriver Harstad Tidende.

En gammel Opel
Opel-ejeren havde tilsyneladende været ude at køre både fredag og lørdag, for begge dage modtog politiet opkald fra skræmte borgere.

Annonce:

På politistationen gik man derfor i gang med at efterforske sagen. Først ringede man til den lokale skytteforening og til borgmesterkontoret, men ingen af stederne kendte man noget til eventuelle skydearrangementer.

Næste spor var et registreringsnummer på en bil, som en af anmelderne havde angivet. Og det gav straks pote. Ved nærmere inspektion af bilen viste det sig nemlig, at den var helt gal med udstødningsrøret.

- Det var en gammel Opel. Ifølge den information, vi har indsamlet, kan det ikke have været noget andet, siger politiinspektør Per Erik Hagen til Harstad Tidende.

Kriminalitetsradar: Snart kan bilen fortælle, hvor det er sikrest at parkere

Politiet: Udskift udstødningen
Høje knald fra udstødningen kan forekomme, når benzinen eksploderer i udstødningssystemet frem for i motoren. Det kan eksempelvis ske, hvis et tændrør er gået eller brændstoffilteret er tilstoppet.

Annonce:

Eksplosionen kan i visse tilfælde få en flamme til at stå ud af udstødningsrøret. Det er blandt andet resultatet, hvis katalysatoren er beskadiget eller fjernet, og det har i tidens løb inspireret mange bilentusiaster til at afmontere katalysatoren fra deres bil.

Det er ikke umiddelbart klart, om den pågældende Opel var modificeret eller bare gammel og slidt. Men ifølge avisen blev ejeren bedt om at udskifte sin udstødning hurtigst muligt.

Stadig sexet efter så mange år: Monroes tordenfugl skal på auktion

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: