Bilejer så to mænd ved bilens forhjul - pludselig manglede fire hjulbolte

Den livsfarlige trend med at løsne hjulbolte fortsætter med adskillige tilfælde fra hele landet det seneste døgn

Følg Biler

Som vi flere gange har beskrevet i Ekstra Bladet, har en livsfarlig trend ramt landet, hvor ukendte gerningsmænd skruer hjulbolte løs på parkerede biler med den konsekvens, at de pludselig kan ryge af under kørsel til stor fare for chaufføren.

I det forgangne døgn har landets politikredse fået flere anmeldelser om løsnede hjulbolte - blandt andet på Fyn og i Midt- og Vestsjælland, hvor politiet har fået anmeldelser fra seks bilejere og en enkelt cykelejer, som har opdaget, at hjulboltene er blevet løsnet på ét eller flere af hjulene på deres biler og hjulmøtrikken på forhjulet af en cykel. Det oplyser politikredsene i deres døgnrapport.

På Fyn opdagede en af de bilejere, hvis bil var blevet udsat for kriminaliteten, faktisk to mænd, som stod bøjet ned ved bilens ene side, og da de to unge mænd, der af anmelderen bliver beskrevet som afrikanske af udseende og mellem 18 og 19 år og iført hættetrøjer, forsvandt igen fra bilen, manglede der fire hjulbolte på forhjulet i førersiden.

Bølge af livsfarlig hjul-hærvæk fortsætter

Lang fængselsstraf
Hos politiet håber man stadig på hjælp fra offentligheden, så man kan komme nærmere at fange de ukendte gerningsmænd.

- Sådan som vi betragter sagen, så vil en gerningsmand blive sigtet efter straffelovens paragraf 252, som handler om, at man i grov kådhed bringer andres liv i fare, har Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

I Midt- og Vestsjællands Politi har man haft særlig travlt med anmeldelser vedrørende løsnede hjulbolte. Særligt i byen Jyllinge har bilejerne været hårdt ramt, og politikredsen har da også flere tilfælde af løsnede hjulbolte med i deres døgnrapport.

Blandt andet anmeldte en 73-årig mand tirsdag, at han dagen forinden under kørsel fra sin bopæl og ud på motorvejen havde undret sig over støj fra hjulene.

- Han standsede i nødsporet på motorvejen og konstaterede, at hjulboltene sad løse på begge baghjul. Bilen blev bugseret til et værksted, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Straffes man efter straffelovens paragraf 252 kan man risikere fængsel i op til otte år.

Her kan du læse om, hvordan du sikrer dig mod den farlige trend.

Alexander fik løsnet hjulboltene: - Nu skal jeg dø

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time