Biler holder på villavej for at undgå lufthavnsparkering: Vender hjem til punkterede dæk og smadrede ruder 

De lokale beboere fortæller, at de har fået nok af, at deres vej er fyldt af biler

Det gode feriehumør kan hurtigt ændre sig, når man møder dette syn ved hjemkomsten. Foto: Mercury/Caters
Det gode feriehumør kan hurtigt ændre sig, når man møder dette syn ved hjemkomsten. Foto: Mercury/Caters

Har du oplevet noget tilsvarende i Danmark? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

I den engelske by Luton er der opstået en kontrovers mellem de lokale beboere og folk, som flyver fra den lokale lufthavn Luton Airport. Det fortæller Daily Mail.

Biler bliver vandaliseret og overmalet med grafitti i et område tæt ved Luton Airport, efter bilernes ejere angiveligt har parkeret dem i gaderne i op til tre uger for at undgå at betale for lufthavnsparkering.

Mens der på nogle af bilerne er blevet skrevet på ruderne med budskaber som 'For nærig til at betale for lufthavnsparkering. Ingen respekt for beboerne', ser det værre ud for enkelte af bilerne på vejen tæt ved lufthavnen.

Her er hærværksmænd gået skridtet videre og har smadret ruderne i bilerne.

Vejen, som bilerne er parkeret på, ligger små ti minutters kørsel fra lufthavnen, og de lokale beboere oplever, at mange bruger vejen som en gratis parkeringsmulighed.

- Ejerne får et chok, når de kommer tilbage fra deres ferie. De er nok blevet spottet, hvor de er gået af sted med deres kufferter, siger Sarah Baldwin, en af beboerne på vejen, til Daily Mail.

Sker jævnligt
En anden af beboerne på vejen er it-konsulenten Samir Hissaund.

Foran hans bolig har der holdt en Ford Focus gennem flere uger, og bilen er overmalet med grafitti.

- Bilen blev parkeret der for tre eller fire uger siden nu. Det sker jævnligt, at folk parkerer biler på vores vej, når de skal til lufthavnen. Der holder altid biler foran folks huse, siger han til Daily Mail.

- Efter et par uger lagde myndighederne faktisk en seddel på bilen, hvor der stod, at det var en forladt bil. Derefter blev ruderne smadret, fortæller han.

Ingen af de lokale ved, hvem der har udført hærværket af bilerne, og overfor Daily Mail tager flere af de lokale beboere da også afstand fra hærværket.

- Problemet er, at det er så dyrt at parkere ved lufthavnen, men det giver ikke ret til at vandalisere folks biler. Det må være forfærdeligt at komme hjem efter en lang flyvetur til en bil, der er blevet smadret og har fået punkteret dækkene, siger Kay Doyle til Daily Mail.

Til avisen fortæller Samir Hissaund, at de lokale har fået brev om, at myndighederne overvejer at introducere betalingsparkering i området for at løse problemet.

Biler - 8. aug. 2017 - kl. 21:00 Her brager fuld bilist ind i politibetjent

- Bare de ikke tro, det er mig
I gaden bor også Gina Wadsworth. Foran hendes hus holder en Peugeot parkeret, som er blevet overmalet og har fået smadret flere ruder.

Hun kalder problemet med de parkerede biler for stigende.

- Det bliver værre. Der er ikke en dag, hvor jeg ikke har en bil holdende ude foran, som er blevet efterladt af nogen, der er taget til lufthavnen. Du kan se, at de parkerer deres bil, inden de læsser alle sammen ind i en taxa, siger hun til Daily Mail.

- Jeg er bekymret for, at når ejerne af Peugeoten kommer tilbage og ser, hvad der er sket med deres bil, at de tror, det er mig, der har gjort det, fordi den holder foran mit hus, og at de derfor gør det samme ved min bil. Det her er børn, der har gjort det - ikke de lokale beboere, siger hun.

Se også: Disse biler bliver mere og mere upopulære: Nu kan du gøre en god brugthandel

1 af 2 'For nærig til at betale for parkering i lufthavnen? Ingen respekt for beboere', står der skrevet på denne feriegæsts bil. Foto: Mercury/Caters
2 af 2 Det gode feriehumør kan hurtigt ændre sig, når man møder dette syn ved hjemkomsten. Foto: Mercury/Caters
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen