Bilgigant indrømmer: Vi er magtesløse mod tyve

BMW påstår, at de ikke kan gøre noget for at stoppe de kriminelle, der udnytter bilproducentens nøglefrie teknologi

Så let kan to tyve stjæle en bil ved at 'narre' den til at tro, at nøglen er i den. Her er det en Mercedes, der bliver stjålet. Video: West Midlands Police

BMW er blevet fanget i at indrømme, at de er magtesløse mod de kriminelle tyve, der udnytter den tyske bilgigants nøglefrie teknologi.

Det skriver Daily Mail, der har fået indsigt i en række e-mails, som BMW har sendt til en af deres kunder.

Flere af BMW's nyere biler er udstyret med en såkaldt nøglefri teknologi, hvor bilejere kan låse bilen op og starte den uden så meget som at tage nøglen op af lommen.

Det er denne teknologi, som biltyve i stigende grad har fundet ud af at udnytte, og som BMW nu indrømmer, de ikke kan gøre noget for at undgå. På trods af dette afviser bilgiganten i de mails, som Daily Mail har set, at de er ansvarlige for eventuelle tyverier:

- Selvom det er en ekstremt beklageligt, kan vi ikke tage ansvar for det, skriver bilproducenten angiveligt i mailen til kunden, som har fået stjålet sin bil.

I mailen skriver de endvidere, at tyveriet er en 'kriminel handling på højeste niveau', og at 'BMW er magtesløse' over for den type kriminalitet.

Her ses Volvos XC90 i en crashtest tilbage i 2015. Foto: Presse Biler Denne bil har ikke haft en eneste dødsulykke i 14 år

Politiinspektør om BMW: Det er skandaløs opførsel
Måden, hvorpå biltyvene stjæler bilen, foregår således, at de 'hacker' sig ind ved at have to enheder, hvor den ene taler med bilen, mens den anden stjæler koderne til at åbne bilen og starte motoren.

Det eneste, det kræver, er, at tyvene er tæt på både bilen og nøglen, og på den måde, kan biltyve stille og roligt gå forbi folks hjem og stjæle deres bil, som oftest står parkeret lige uden for.

Bilejeren, som har modtaget mailene fra BMW, fik eftersigende stjålet sin bil i indkørslen til sit hjem i Surrey i England. Han har efterfølgende meldt bilen stjålet, hvilket bliver bekræftet af West Midlands politiinspektør, David Jamieson, som samtidig kritiserer BMW:

- BMW's attitude over for ejeren er arrogant og skandaløs, siger David Jamieson til Daily Mail.

Det britiske medie har efterfølgende kontaktet BMW, som udtaler følgende:

- Vi arbejder konstant for at forbedre sikkerhedssystemerne i deres biler, og vi samarbejder med politiet og øvrige myndigheder for at være forberedte på de seneste trusler.

Bjarne Hessel ejer sammen med sine tre jyske brødre bilforretningen Ejner Hessel. Det har gjort familien så velhavende, at den er blandt de 100 rigeste i landet.  Foto: ritzau/Carsten Andreasen Tæt på Så meget tjener Danmarks rigeste bilfamilier

Fremover vil hjælpen hurtigere være fremme, da det nu er obligatorisk med nødkaldsystemet 'Ecall' i nyere biler. Foto: Per Rasmussen Biler Nu er nødkald på vej til alle nye biler

80 kommentarer
Vis kommentarer