Bilgigant satser på strøm: Fire modeller på én gang

Audi har bygget fire af sine eksisterende modeller om til opladningshybrider

Audi A8, A7, A6 og Q5 vil i løbet af 2019 kunne fås som opladningshybrider. Prisen kendes endnu ikke. Foto: Audi
Audi A8, A7, A6 og Q5 vil i løbet af 2019 kunne fås som opladningshybrider. Prisen kendes endnu ikke. Foto: Audi

Til og fra arbejde på strøm og mod Jylland med benzinmotorens hjælp.

Opladningshybridbilerne vinder i stigende grad indpas med deres blanding af traditionel forbrændingsmotor og et batteri med brugbar rækkevidde. Af samme grund pibler det frem med nye modeller, og på den kommende motorudstilling i Genève vil Audi ikke bare lancere én, men hele fire nye opladningshybrider.

Det er især i den dyre del af modelprogrammet, den tyske producent denne gang har fundet plads til teknologien. A6, der var mærkets tredjemest solgte model i Danmark sidste år, vil dog også snart kunne sættes i stikkontakten.

Herudover er det SUV'en Audi Q5 samt de store A7- og A8-modeller, der vil blive lanceret som opladningshybrider på motorudstillingen. Det skriver Audi i en pressemeddelelse.

Hård konkurrence
Audi lover, at alle fire modeller vil kunne køre over 40 kilometer på ren strøm efter den nye WLTP-norm. Det fremgår ikke, hvor meget hver enkelt model vil præstere, men ifølge svenske Mest Motor ser tallet lavt ud, når man kigger på nogle af konkurrenterne.

Audi A6 vil eksempelvis skulle køre en del mere end 40 kilometer på en opladning for at hamle op med Volkswagen Passat GTE, der netop er blevet præsenteret i en ny udgave. Denne opladningshybrid får angiveligt en elektrisk rækkevidde på op til 55 kilometer efter WLTP-normen.

Hos Kia bryster man samtidig sig af, at opladningshybriden Optima PHEV kan køre 53 kilometer på en opladning.

Ifølge Audi vil rækkevidden i de fire nye biler være lang nok til, at man kan tilbagelægge en tredjedel af sine sædvanlige ruter på ren elkraft.

Den lille Citroën har en tophastighed på 45 km/t. og vil derfor flere steder kunne køres af personer uden kørekort. Foto: Citroën Biler Havestole og soltag: Citroën genopliver ikonisk billigbil

Sportslige varianter
Flere af Audis nye opladningshybrider vil kunne fås i to varianter, alt efter om man helst vil have komfort eller sportslig fremdrift.

Modellerne får ikke bare forskelligt udstyr, undervognen vil i den sportslige udgave også være strammet mere op, ligesom elmotoren vil levere mere af det, Audi selv kalder 'boost performance'.

Ifølge producenten vil den nye Audi A8 levere helt op til 449 hk og monumentale 700 Nm, mens de kraftigste hybridudgaver af A6, A7 og Q5 klarer 367 hk og 500 Nm.

Audi lover i pressemeddelelsen, at batteriet i de fire opladningshybrider vil kunne lades helt op på to timer. Den danske importør forventer, at alle fire biler når til Danmark i løbet af i år, men priserne er endnu ikke offentliggjort.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at Daimlers Car2Go-tjeneste bliver en del af DriveNow, som BMW står bag. Foto: BMW Biler Bilgiganter går sammen

41 kommentarer
Vis kommentarer